Annonce
Billund

Nu skal fårene af med uldpelsen: Karensminde holder ulddag

Tirsdag og onsdag kan man opleve fårene blive klippet på Karensminde. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Morsbøl:  Nu er det på tiden, at fårene på Museumscenter Karensminde får klippet den tykke uldvams af. Tirsdag den 7. og onsdag den 8. juli omkring kl. 11.30 og kl. 13.30 kan man opleve, hvordan det foregår. I gamle dage havde man mange får på gårdene, og de blev klippet to gange om året. Sommerklipningen fandt gerne sted i begyndelsen af juni og foregik med håndsaks.

På gårdspladsen på Karensminde sidder spindepigerne parat til at spinde ulden til garn, og rokkens hjul snurrer flittigt. Engang kunne folk i de vestjyske hedeegne tjene mange penge ved at strikke strømper til salg. En stor del af varer, de strikkede, blev gerne filtet, inden de blev solgt til hosekræmmeren. Det vil desuden blive demonstreret, hvordan man kan farve garn med farve fra planter.

På Karensminde er der mange aktiviteter for hele familien.

- Tag ned til åen eller op i skoven og gå en tur. Besøg vores historiske køkkenhave og forevisningsmark og kom nær gårdens mange dyr. Oplev naturområdet omkring museumsgården på en af vores hyggelige hestevognsture, lyder opfordringen fra museet.

Hver tirsdag i juli afrundes dagen fra ca. kl. 16-18 med en hestevognstur. Hestevognsturen kræver tilmelding enten på museet@billund.dk, tlf: 7972 7490 eller på dagen ude på museumsgården. Tilmelding er senest kl. 12 på selve dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

VEJLE

Er Bilka blevet vores nye tivoli? HK Sydjylland advarer mod indkøb som underholdning i corona-hverdagen

Annonce