Annonce
Alarm 112

Påkørsler af Vejles lave broer stoppes: Hjælp på vej til de uheldige chauffører

Det er ikke et sjældent syn at se en fastklemt lastbil som denne i Skovgade i Vejle. Nu er der hjælp på vej til chaufførerne. Arkivfoto: Mie Sparre
Jævnligt sker der påkørsler af Vejles broer. Nu er der hjælp fra kommunen på vej i form af et forstærket varslingssystem.

Vejle: I løbet af et par uger skal et nyt højdevarslingssystem hjælpe lastvognschauffører med at styre uden om de "trafikfælder" i form af broer, der kommer i vejen for nutidens lastvogne, så det giver de påkørsler, Vejle Amts Folkeblad - igen - har omtalt flere gange på det seneste.

I en tid med stadig tættere trafik og stadig mere skiltning kræves tydeligvis en oprustning af højdevarslingssystemet, så påkørslerne undgås.

En løsning har faktisk været længe undervejs, men er blevet forsinket blandt andet af leverandørskift og materialemangel. Teknisk udvalg under Vejle Byråd vedtog allerede i august 2020 at sætte 1,5 millioner kroner af til projektet.

Annonce
På Horsensvej er der en tavle, der skal blinke, når en for høj lastvogn passerer. Når solen står uheldigt eller vejret er regnfuldt, kan tavlen let overses. På fotoet her ses den over bilen til højre. Foto: Google Street View

Den gang blev sagen beskrevet sådan i dagsordenteksten: "Vejle har flere lave broer i den centrale by. Det drejer sig om Gammelhavn, Havnegade, Nørrebrogade og Skovgade.

Udfordringen med lastbiler, der påkører broerne eller skal foretage vendemanøvrer kritiske steder, er ikke blevet mindre de senere år. Forklaringen skal muligvis findes i et mindre lokal kendskab blandt chaufførerne, som derfor i større grad er afhængig af vejvisningssystemer, der ikke varsler lave brohøjder, eller ikke er tilstrækkeligt opdateret.

Forklaringen skal muligvis findes i et mindre lokal kendskab blandt chaufførerne, som derfor i større grad er afhængig af vejvisningssystemer, der ikke varsler lave brohøjder, eller ikke er tilstrækkeligt opdateret.

Vejle Kommune

Forvaltningen anbefaler derfor, at det nuværende system opdateres med nye varslingsskilte med mere tydelig LED afmærkning, der aktiveres af fotoceller når lastbiler med for stor højde passerer strategiske steder, hvor der forsat er mulighed for alternative ruter eller vendemulighed.

Opdateringen omfatter udskiftning af eksisterende skilte, opsætning af supplerende skiltning, opsætning af fotoceller, teknikskabe og gravearbejde."

Her er et eksempel på højdevarsling med falmede færdselstavler, der kan være svære at få øje på, når chaufføren også skal holde øje med trafik og gps. Foto: Google Street View

Bygningskonstruktør Martin Højholdt, der har ansvar for gadelys m.v. i kommunens teknik- og miljøforvaltning, vurderer, at det nye system kan være taget i brug inden for 14 dage.

- Der mangler noget programmering, hvorefter vi får et forbedret varslingssystem med blandt andet kraftigere blink. Det hidtidige system har nok ikke altid fanget opmærksomheden, siger han.

Efter udbud er som leverandør valgt den internationale koncern Verdo.


Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Good Food Group taber millioner: Krigen i Ukraine har afskåret Vejle-virksomheden fra to vigtige varer

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce