Annonce
Børkop

Nu skal Smidstrupparkens fremtid på plads

Nu er der lavet en køreplan for Smidstrupparkenas fremtid. Arkivfoto

Nu ligger der en køreplan for, hvornår fremtidplanerne for Smidstrupparken skal ligge klar. Lokalrådet er tilfredse. Med måde.

Smidstrupparken: Til næste år, nærmere bestemt til juni 2019, skal der afholdes et byrådsmøde, og allerede nu kender man til det ene punkt på dagsordenen:

Smidstrupparkens fremtid.

Det nuværende plejecenter i Smidstrup er nemlig under udfasning, da der skal bygges et nyt, og mere moderne, plejecenter i Gauerslund, hvilket har efterladt svarene omkring Smidstrupparkens fremtid i en boble af usikkerhed, for ingen kender svaret. Men det svar skal nu findes.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) har nu fået lavet et kommissorium, og formålet er, at der nu skal laves forslag til, hvad der skal ske med Smidstrupparken efter år 2023, hvor det efter planen kan stå tomt.

Til det sammensættes en arbejdsgruppe, der får direktøren for Velfærd ved Vejle Kommune, Anne Mette Lund, som projektleder. Med i gruppen er blandt andet også én til tre repræsentanter fra det lokale område samt en repræsentant for boligforeningen Domea, der ejer cirka halvdelen af Smidstrupparken. Vejle Kommune ejer resten.

To politikers forslag

Det var byrådsmedlemmerne Dan Skjerning (S) og Morten Kristensen (SF), der på et byrådsmødet i sommer stillede forslag om, at borgmesteren skulle nedsætte et kommissorium, der skal se på, hvordan Smidstrupparken kan anvendes efter 2023.Det forslag valgte et flertal at sige ja til, og derfor er der nu nedsat en arbejdsgruppe, der skal kigge på plejecentrets fremtid.

Flere led

Derfor er der nu lavet en køreplan for, hvad der skal ske med Smidstrupparken, og første led i køreplanen er allerede i aften, onsdag den 19. september, hvor det skal godkendes på et byrådsmøde.

Derefter venter en redegørelse af bygningens tilstand, kommunens forpligtelser både økonomisk og juridisk samt en afklaring af, hvor Domea står i forhold til stedet og dets fremtid.

Først derefter er det tid til workshops og udarbejdelse af et idékatalog samt udarbejdelse af forslag. Disse workshops vil først finde sted efter nytår.

Glæde i lokalråd

Hos lokalrådet glæder man sig med måde over, at der nu er udsigt til et svar omkring plejecentrets fremtid.

- Det er fint, at der endelig sker noget, men endnu er det jo meget abstrakt. Og desuden aner ingen, hvor Domea står i denne sag, så vi ved intet om, hvad det får af betydning. Derfor er vores arme ikke højt hævet. Ikke endnu, siger Troels Johansen, der er formand for Smidstrup-Skærup Lokalråd.

Lokalrådet ønsker, at der bliver lavet seniorboliger på stedet.

- Det er det klart mest nærliggende at lave. Der er en naturligt efterspørgsel efter den slags boliger, og den efterspørgsel virker til kun at blive større i fremtiden, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce