Annonce
Egtved

Nu skal Vandel have et udviklingsråd

Tankerne om et udviklingsråd i Vandel blev allerede luftet på et møde i Vandel i september 2017. Siden har en gruppe arbejdet videre med tankerne og inviterer nu til møde, hvor et sådan udviklingsråd skal stiftes. Arkivfoto: Morten Pape
Der er brug for et udviklingsråd, som kan arbejde for at realisere nogle af de mange idéer til, hvordan Vandel kan gøres til en endnu bedre by at bo i. 1. april holdes startmødet i det nye udviklingsråd.

Vandel: Der er brug for en paraplyorganisation i Vandel, som kan samle byens foreninger og organisationer i en fælles mission om at udvikle byen. Det blev blandt andet drøftet på et borgermøde i efteråret 2017, og siden har en gruppe borgere og interessenter mødtes for at planlægge etableringen af sådan et lokalråd.

- Med udgangspunkt i de input, der er kommet ved tidligere møder om emnet, erfaringerne fra borgerforeningen og gode råd fra Vejle Kommune, har vi prøvet at sammensætte en model, vi mener passer til Vandels behov. Det kan der naturligvis justeres på, men nu har vi i hvert fald et oplæg at tage udgangspunkt i, skriver Martin Fogh Skovlyst, der er en af idéfolkene bag et nyt lokalråd, i en mail til Vejle Amts Folkeblad.

Eller et nyt udviklingsråd, som gruppen vil foreslå, at en ny fælles organisation kaldes.

- Vi gerne vil signalere, at rådet primært arbejder med Vandels udvikling. Der er andre foreninger, der tager sig af arrangementer og lignende, forklarer han.

Annonce

Vi synes, det er vigtigt, at udviklingsrådet bygger på det engagement, ønsker og idéer, som allerede er i de lokale foreninger, fremfor at etablere endnu et særskilt organ.

Martin Fogh Skovlyst

Mange gode forslag allerede

Udviklingsrådets formål skal være at udvikle byen.

- Der ligger allerede rigtig mange gode forslag fra tidligere, som venter på at blive ført ud i livet, og der kommer løbende masser af nye idéer. Mange af byens borgere synes for eksempel, at der skal ske noget andet med Grindstedvej, som stadig løber midt gennem byen på samme måde, som da trafikken forlod den og rykkede ud på omfartsvejen, fortæller Martin Fogh Skovlyst.

Der er også mange tanker om et samlingssted, et byens hus af en art.

- Konkret arbejder vi allerede lidt med idéen om en plads til autocampere, da der i forvejen kommer en del af dem, som så ender med at campere lidt uautoriseret rundt omkring.

Et nyt udviklingsråd skal også favne de nye tilflyttere, som løbende flytter til byen.

- De har også ønsker og drømme for deres fremtid i byen, så udviklingsrådet har også en vigtig rolle i at forene nye og gamle tanker og visioner til nogle fælles mål, som vi får ført ud i livet, siger Martin Fogh Skovlyst.

Startmøde 1. april

Rent praktisk foreslår gruppen, at rådet primært består af repræsentanter fra de foreninger, der allerede er i området. Det betyder, at de lokale foreninger får et sæde i udviklingsrådet, hvis de ønsker det.

- Vi synes, det er vigtigt, at udviklingsrådet bygger på det engagement, ønsker og idéer, som allerede er i de lokale foreninger, fremfor at etablere endnu et særskilt organ. Ud over repræsentanterne vil det også være muligt at vælge borgere direkte ind i udviklingsrådet, lyder det fra Martin Fogh Skovlyst.

Alle de foreløbige tanker og visioner for det nye udviklingsråd kan man høre på et startmøde i Vandel Hallen mandag 1. april klokken 19-21.30.

- Vi er ved at sprænges i spænding over at få udviklingsrådet skudt i gang, og vi håber, at rigtig mange vil møde op og komme med deres input til, hvad der skal ske i byen, og at der også er nogle, der vil engagere sig i at hjælpe med at få idéerne ført ud i livet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Grædefærdige sportsfiskere: Affugtere og varmekanoner havde lige tørret klubhuset - men så kom vandet igen

Annonce