Annonce
Vejle

Nu skal Vejles forældre igen på lusejagt

Lus er irriterende, men ingen katastrofe. Arkivfoto
To gange årligt har kommunen en fælles kampagne mod lus. Efter juleferien og efter sommerferien.
Annonce

Vejle: Vejle Kommunes sundhedspleje opfordrer alle forældre til børn i dagtilbud og skole til at tjekke deres børn for lus på én og samme dag - nemlig fredag 14. august. Det kan forhindre luseplagen i at få lov til at udvikle sig.

- To gange årligt har vi i Vejle fælles kampagne mod lus. Efter juleferien og efter sommerferien. Luseplagen er et vedvarende problem, og den mest effektive måde at reducere luseplagen er, at vi alle gør en indsats lige efter ferierne, oplyser sundhedsplejerske Birgit Nygaard Hansen i en pressemeddelelse fra Vejle Kommune.

Lus er irriterende, men ingen katastrofe, og mange prøver at have lus. Man kan sige, at lus er et tegn på noget positivt, fordi det er et tegn på, at børnene har venner. Lus smitter kun ved at kravle fra ét hår til et andet, og derfor er det typisk børn, der smittes gennem leg og siden har lus med hjem til resten af familien.

- Lusene er ganske små, og det kræver grundig kæmning af håret. Lus kan være svære at få øje på, fordi de bevæger sig så hurtigt. Brug tættekammen i fugtigt hår med balsam. Lav skilninger og tag lange strøg helt fra hårroden til hårspidsen. Kig efter lus mellem hvert strøg og tør kammen af, tilføjer Birgit Nygaard Hansen.

Hvis der findes lus i barnets hår, skal alle i familien undersøges. Gå derefter i gang med fjerne lusene ved at kæmme og brug et lusemiddel hos de, der er blevet smittet.

Sundhedsplejen opfordrer forældre til at læse meget mere om, hvad de kan gøre ved lus på www.vejle.dk/lus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Kultur

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce