Annonce
Jelling

Nu sker det: Her kommer ny festivalvej og masser af parcelhusgrunde

Entreprenørvirksomheden Arkil har vundet opgaven med at byggemodne og anlægge en ny vej. En vej, der skal gå fra Herningvej gennem det nye boligområde og hen til festivalpladsen. Foto: Anders Kynde
Der har været talt om det længe, og nu er entreprenørerne endelig rykket ind på Anesminde-jorden nord for Jelling. Et stykke jord, der giver omkring 100 nye byggegrunde og en helt ny vej til festivalpladsen.
Annonce

Jelling: 2020 bliver året, hvor Jelling får en ny bydel.

En bydel med potentielt 101 nye boliger og ikke mindst en bred stamvej, der til dagligt kan bruges af kommende beboere, men også kan løse nogle af de trafikale udfordringer, som opstår hvert år til Jelling Musikfestival. Stamvejen kommer til at gå fra Herningvej og hen til festivalarealet.

Efter lang tids planlægning er entreprenørvirksomheden Arkil rykket ind på jorden, som Vejle Kommune har overtaget i forbindelse med købet af Anesminde-ejendommen sidste år.

- Der er sket mange forberedelser de sidste to måneder. Når man laver en byggemodning, består det af mange ting, heriblandt el, vand, varme, kloak med mere, og det har vi haft lidt udfordringer med. Men nu er vi ved at være klar, og rent gravemæssigt har entreprenørerne været i gang i en uges tid, forklarer Carsten Friis, projektleder hos Vejle Kommune.

Anesminde-projektet

  • For lidt over 22 millioner købte Vejle Kommune sidste år Anesminde-ejendommen, som består af stuehus, gårdbygninger og 76 hektar land.
  • Købet giver mulighed for at udvikle et nyt boligområde med omkring 100 grunde og en vej fra Herningvej til festivalpladsen.
  • Dertil får Kongernes Jelling nye parkeringspladser til busser og personbiler, mens det også overvejes at lave et nyt aktivitetsområde for at give museet og monumentområdet en ekstra dimension.
Annonce

11 ud af 101 grunde

Vejle Kommune har bevilget 9,8 millioner kroner til byggemodningen og etableringen af vejen - heraf 4,6 millioner kroner til byggemodning og 5,2 millioner kroner til vejen. Det forventes, at vejen og byggemodningen af de første grunde er klar før sommerferien.

- Stamvejen bliver færdig, før festivalen starter, så den kan bruges til festivalen, siger Carsten Friis og tilføjer:

- I boligområdet byggemodner vi i første omgang 11 grunde. Som udgangspunkt er der plads til 101 almindelige parcelhusgrunde, men der vil også være mulighed for tæt-lav-bebyggelse. Det vil sige rækkehuse, som er mindre end klassiske parcelhuse. Vi laver én udstykning ad gangen og udvider så hurtigt som muligt ud fra behovet. Så hvis vi oplever en stor efterspørgsel, er vi klar til at gøre byggemodne flere grunde.

Når de første 11 grunde er byggemodnet, bliver de efterfølgende sat til salg på kommunens hjemmeside. Grundene forventes at koste omkring 600-800.000 kroner per styk.

Anesminde-grunden nederst i venstre hjørne og marken nord for rundkørslen kommer under stor forandring det kommende år. Arkivfoto
Lokalplanen for området beskriver, hvad der skal ske. Kort: Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Vejle rutsjer lidt ned, men har bidt sig fast i Top 20 over erhvervsvenlige kommuner

Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce