Annonce
Vejle

Nu stiger smitten også hurtigt i Vejle - og børnene er pludselig de hårdest ramte

Det er nyt, at det er flest børn i Vejle Kommune, der tester positiv for coronavirus. Arkivfoto: Mette Mørk
På ganske kort tid er smittetallet fordoblet i Vejle Kommune. Det viser nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Vejle: Nu stiger smitten hurtigt i Vejle Kommune.

Det såkaldte incidenstal, der fortæller, hvor mange der er nysmittet inden for en uge af 100.000 borgere, er fordoblet siden før vinterferien.

Dengang lå det i et par uger på mellem 20 og 30. Til sammenligning ligger det i dag på 70. Det viser seneste opgørelse fra Statens Serum Institut fra mandag eftermiddag. I runde tal betyder det, at 81 vejlensere den seneste uge er testet positiv for coronavirus.

Vejle Kommuner ligger dermed lige nu på en 23. plads på listen over, hvor ramt de enkelte kommuner er. Borgmester Jens Ejner Christensen (V) udtaler i en pressemeddelelse sendt ud sent mandag aften, at det er nu, vi alle sammen skal passe på.

Annonce

Eksploderet i Kolding

For det kan meget hurtigt gå den helt gale vej som i Kolding Kommune, der på meget kort tid har oplevet, at smitten er eksploderet. I dag er Kolding det sted i landet, hvor smitten er mest udbredt. I hælene er Ishøj Kommune.

Her kan du blive testet

Sundhedsmyndighederne opfordrer til, at flere borgere lader sig teste og gerne to gange om ugen, hvis man går fysisk på arbejde og omgås andre.

Der er i denne uge mulighed for lyntest i Egtved, Give og fire steder i Vejle. Der sker løbende ændringer i forhold til stederne for lyntest, men du kan altid finde tider og steder på www.vejle.dk/coronatest

Regionens testtilbud med de såkaldte pcr-test finder sted på Tysklandsvej i Vejle. Bestil tid på coronaprover.dk.

- Vi har ligget på et lavt niveau længe, og så stiger tallene voldsomt på få dage. Det er nu, vi skal passe rigtig godt på, at vi ikke smitter hinanden med de nye mutationer, understreger borgmesteren.

- Vi skal hver især gøre alt for at få smitten bragt ned, så vi kan være med til at sikre, at vores skoler, vores butikker, vores kulturliv og alt det andet, som vi savner, hurtigt kan lukke op igen, opfordrer Jens Ejner Christensen i pressemeddelelsen.

Annonce

Lukkede dagtilbud

Samtidig er det tydeligt, at det nu også er de yngste i Vejle Kommune, der bliver smittet. Den største gruppe smittede er børn op til 10 år med 15 nye smittede inden for den seneste uge.

På andenpladsen ligger de 11-20-årige og 21-30-årige med hver 13 nye smittede.

To daginstitutioner har også været ramt i en grad, de måtte lukke ned. Værst ser det ud for vuggestuen og børnehaven Havnely tæt på Føtex ved havnen i Vejle. Her er ifølge seneste melding lige nu ni smittede - seks børn og tre medarbejdere.

De tre første, der testede positiv, er ifølge dagtilbudschef Rune Asmund Sørensen smittet med en mere smittende variant - ifølge ham højst sandsynligt den britiske. Det er også den, der har spredt sig med lynets hast i Kolding. Institutionen åbner efter planen på onsdag. Også Børnehuset Krogården i Smidstrup har været ramt i den forgangne uge.


Vi har ligget på et lavt niveau længe, og så stiger tallene voldsomt på få dage. Det er nu, vi skal passe rigtig godt på, at vi ikke smitter hinanden med de nye mutationer.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Charlotte blev overfaldet og truet med kniv: De psykiatriske patienter er blevet farligere

Annonce