Annonce
Vejle

Nu vælter det ind med tricktyve: De slog til i Vejle, Børkop og Egtved

Klassisk tricktyveri - her demonstreret af tryllekunstneren Sunny Cagara: Tyven afleder din opmærksomhed, for eksempel ved at spørge om vej, og lister pung eller mobiltelefon fra dig. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Sommerens tricktyve har indtaget Vejle, og flere har allerede haft deres første møde med dem. Politiet opfordrer folk til at være opmærksomme og beder butikkerne passe godt på især de ældre kun.der
Annonce

Vejle: Med sommeren kommer mange plager. En af den er de udenlandske tricktyve, som finder vej til Danmark og stjæler punge, dankort og smykker.

Derfor går politiet nu ud og advarer mod tricktyve, som i disse dage har haft mere eller mindre held til at stjæle fra borgere i eller omkring Vejle.

Tirsdag klokken 15.30 kom en 76-årig kvinde fra Løget Høj således hjem fra sine daglige indkøb. Ved sin lejlighed på anden sal blev hun stoppet af en udenlandsk kvinde, som spurgte efter et glas vand.

Mens de talte sammen, stirrede den udenlandske kvinde ind i den 76-åriges lejlighed og på hendes indkøb. Den 76-årige sagde nej til, at kvinden måtte komme ind, og fik hende til at gå. Den 76-årige fandt imidlertid situationen utryg og ringede derfor efter politiet.

Den udenlandske kvinde beskrives som 50 til 55 år, 155 til 160 centimeter høj og almindelig af bygning med kulsort, mellemlangt hår med en grå tot. Hun talte gebrokkent engelsk og manglede en fortand.

Vicepolitiinspektør Mikkel Ross roser den 76-årige, der kontaktede politiet.

- Selvom man gerne vil være et godt menneske, så er det en dårlig idé at lukke fremmede ind i sin lejlighed, medmindre man er så mange, at man kan holde øje med dem, siger han.

En opfordring til butikkerne er at være særligt opmærksomme på de ældre. Sørg for, at der er god plads bag dem, og sørg for at skærme deres pinkoder.

Mikkel Ross, vicepolitiinspektør

Annonce

Ville låne lighter

I Egtved gik to mænd rundt på Vorkvej tirsdag klokken 20.25. De bankede på dørene for at høre, om de kunne låne en lighter. Politiet mistænker, at det var med tyveri for øje, og at mændene var ved at tjekke, om folk var hjemme, eller om der stod døre åbne. De blev afvist og gik fra stedet.

Den ene mand beskrives som værende i 20'erne, slank, 180-185 centimeter høj, østeuropæisk af udseende og med mellemlangt krøllet hår. Han bar en rød hue og mørk jakke. Hans ledsager beskrives som værende i 20'erne, østeuropæisk af udseende, med rund kropsbygning og 170 centimenter høj. Han bar en grå hættetrøje. Begge mænd røg cigaretter.

I Føtex ved Vejle Havn blev en kvinde tirsdag klokken 12-12.30 stoppet af en mand. Han spurgte om hjælp til, hvad nogle varer hed, og hvad nogle ting betød. Mens han snakkede med kvinden, lykkedes det ham at få fat i kvindens læderpung med kontanter og kort. Manden talte engelsk og beskrives som tynd og østeuropæisk af udseende.

Annonce

Forsøgte at hive halskæde af

Uden for Fakta i Børkop var det noget et noget andet forsøg på et tricktyveri, der udspillede sig. Her havde en 79-årig kvinde været inde og handle.

Mens hun stod i kø, stod et udenlandsk par bag hende. Hun bemærkede, at de stod tæt på hende, da hun skulle betale. Da hun kom ud, kom kvinden også ud og ville aflevere 41 kroner til den 79-årige kvinde. Hun forklarede, at det var byttepenge, som hun havde glemt i butikken. Det nægter den 79-årige kvinde, mens kvinden insisterede på, at det var hendes penge.

Den 79-årige kvinde fik dog afleveret de 41 kroner tilbage til kvinden, men i samme øjeblik forsøgte en mand at hive hendes halskæder af. Det lykkedes ikke, og de løb begge fra stedet.

Kvinden beskrives som almindelig af bygning med brunt hår. Manden beskrives som 180-190 centimeter høj, cirka 30 år gammel, almindelig til kraftig af bygning og med skæg. Begge lignede østeuropæere.

- De her mennesker har sandsynligvis forventet, at den 79-årige kvinde ville tage sin pung frem, og så ville de tage den og bruge det dankort, som de lige har afluret pinkoden til. Derfor vil vi gerne advare mod tricktyverier nu. Vær opmærksomme. En opfordring til butikkerne er at være særligt opmærksomme på de ældre. Sørg for, at der er god plads bag dem, og sørg for at skærme deres pinkoder. Er der brok, så sig, at det er politiet, der har sagt det, for vi vil simpelthen ikke have det, siger Mikkel Ross.

Arkivfoto: Palle Herløv
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce