Annonce
Kultur

Nuværende lokaler er utidssvarende: Menighedsråd lurer på at bygge ny sognegård

Formand for Vejlby Sogns menighedsråd, Ebba Jakobsen, og resten af menighedsrådet har fået omkring 100.000 kroner til at gennemføre forundersøgelser. De har desuden indsat 400.000 kroner på en opsparingskonto, der kan bruges til inventar i den kommende sognegård. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Menighedsrådet i Vejlby Sogn er i gang med at få udarbejdet forundersøgelser, som skal bane vejen for, at der kan bygges en ny sognegård ved Egeskov Kirke.
Annonce

Egeskov: Skitser til en ny sognegård ved Egeskov Kirke er i disse uger ved at blive udarbejdet for kirkens menighedsråd.

Som det er nu, gennemføres konfirmationsundervisning, foredrag, litteraturaftener, formiddagscaféer, strikkecafe, menighedsrådsmøder og andre møder i præstegården på Egeskov Bygade et par hundrede meter fra kirken, men det kan der altså blive ændret på.

- De nuværende lokaler er for små og utidssvarende. Vi kan simpelthen ikke være der, siger Vejlby Sogns menighedsrådsformand, Ebba Jakobsen.

- Der er en lille konfirmandstue med et mini-tekøkken samt et toilet, og vi er presset, når der er mange. Det er lavloftet, og det er der, alting skal foregå. Når personalet er på arbejde, og der er møder, går de gennem konfirmandstuen for at komme ind til en mellemgang, hvor der er et skrivebord, de kan sidde ved, siger hun.

Menighedsrådet har af provstiudvalget fået bevilliget omkring 100.000 kroner til at gennemføre forundersøgelser og lave en beskrivelse af projektet. Menighedsrådsformanden forventer, den er sendt afsted inden nytår.

De nuværende lokaler er for små og utidssvarende. Vi kan simpelthen ikke være der.

Ebba Jakbosen, menighedsrådsformand Vejlby Sogn

Annonce

Kan placeres ved siden af kirken

Ebba Jakobsen understreger, at en eventuelt kommende sognegård har længere udsigter, og at det først og fremmest handler om at finde ud af, hvad behovet er med hensyn til plads, indretning og placering. Som udgangspunkt lægges der op til, at sognegården kan blive placeret på stedet, hvor der i dag ligger en lade, som kirken i forvejen ejer. Den bruges i øjeblikket som besøgscenter.

Laden er fra 1940’erne, og den er også utidssvarende og dermed heller ikke relevant at tænke ind i planerne om en ny sognegård, mener menighedsrådet. Til gengæld er placeringen ideel.

- For det første kan man let gå fra kirken og derover. De ældre, som kan være gangbesværede, behøver ikke sætte sig ind i en bil. Det er også ved laden, vi har parkeringspladser, som der ikke er ved præstegården, siger Ebba Jakobsen.

Hun vurderer, at en kommende sognegård kan blive omkring 300 kvadratmeter, men det er langtfra besluttet endnu, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter stort corona-udbrud i Aarhus: Nu sender Sygehus Lillebælt også medarbejdere hjem

Annonce