Annonce
Vejle

Ny aftale giver kæmpe rabat: Politiskole bliver 111 millioner billigere

Tilbage i januar tog justitsminister Søren Pape Poulsen (K) det første spadestik til Politiskolens nye afdeling i Vejle. Foto: Yilmaz Polat
En god aftale med entreprenøren bag politiskole-byggeriet i Vejle betyder, at skolens nye afdeling i Vejle bliver markant billigere end først antaget.

Vejle: I januar blev der taget første spadestik til Politiskolens nye afdeling i Vejle. Et licitationsresultat over forventning betyder nu, at politiskolen bliver 111 millioner billigere end de 552 millioner kroner, projektets ramme oprindeligt lød på.

- Budgettet var baseret på Bygningsstyrelsens egne tal og den eksterne granskning, der har været af budgettet - tilbage ved projektforslaget. Nu har vi fået tilbuddene ind og indgået en kontrakt med en entreprenør, og derfor har vi kunne nedjustere til 441 millioner kroner, siger Rasmus Jessing, der er chef for byggeri i Bygningsstyrelsen.

Politiskolen kommende nye afdeling i Vejle får efter planen et samlet areal på 20.000 kvadratmeter, hvoraf knap halvdelen er nybyggeri og resten renovering. Der er tidligere blevet afsat ekstra millioner, da Bygningsstyrelsen vurderede, at der var brug for ekstra reserver i byggebudgettet.

- Projektets omfang og indhold er det samme som før, og alle politiets behov bliver stadig opfyldt, siger Rasmus Jessing og fortæller yderligere, at det reviderede budget ikke kommer til at betyde noget for byggeriets tidsplan.

Politiskolens nye afdeling i Vejle åbner efter planen med rejsegilde i slutningen af september og skulle være klar til at blive taget i brug i slutningen af 2020.

Nedjusteringen betyder ingenting for selve projektet. Omfang og indhold er fuldstændig det samme, og alle politiets behov bliver stadig opfyldt.

Rasmus Jessing, chef for byggeri i Bygningsstyrelsen

Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB vandt igen - og den bedste var på midten

Annonce