Annonce
Billund

Ny børnehave i Sdr. Omme vækker glæde hos forældre: Slut med vand i kælderen, dårlige toiletforhold, smalle gange og små garderober

Billedet fra Sdr. Omme Børnehave er af ældre dato, men det illustrerer, at udfordringerne med smalle gange og små garderober ikke er nye. Arkivfoto: Benny F. Nielsen.
Børnehaven i Sdr. Omme er slidt godt og grundigt ned. Derfor er det glædeligt, at byrådet har fundet 24,5 millioner til at bygge en helt ny børnehave i stedet for at lappe på den gamle. Det mener formanden for forældrebestyrelsen.

Sdr. Omme: Børnehaven i Sdr. Omme er ovre sidste salgsdato. Det mener politikerne bag budgetforliget i Billund Kommune, og de har derfor valgt at prioritere 24,5 millioner kroner til at bygge en helt ny daginstitution.

I forvejen var der afsat otte millioner kroner til en omfattende renovering af børnehaven, men politikerne har besluttet sig for, at det er bedst at begynde helt forfra og bygge en ny.

Det er en beslutning, der vækker glæde hos Mette Storm Nielsen, der er formand for forældrebestyrelsen i Sdr. Omme Børnehave. Hun oplever, at børnehaven er i en så dårlig stand, at det er nødvendigt med en ny.

Annonce

- Der er problemer med vand i kælderen. Det er desuden nogle meget små grupperum, og det er et meget langt hus. Det gør, at pædagogerne er langt væk fra hinanden. I og med at Sdr. Omme Børnehave arbejder ud fra hustænkning i stedet for stueopdeling, er det faktisk lidt træls, at huset er indrettet på den måde, siger hun.

Det er dog ikke alene selve indretningen, som forældrebestyrelsesformanden finder uhensigtsmæssig. Også husets stand kalder på, at der sker noget drastisk.

- Den er i dårlig stand. Toiletforholdene er ikke ret gode, gangene er meget smalle, så man kan næsten ikke passere hinanden, og garderoberne er meget små, så det er et gammelt 70’er-hus, som virkelig trænger til en opdatering, siger Mette Storm Nielsen.

Bliver på eksisterende matrikel

Byrådet har vedtaget, at Sdr. Omme skal have en ny børnehave ”med den samme placering som hidtil”. Det er dog ikke ensbetydende med, at indgangsdøren kommer til at ligge præcis det samme sted som hidtil.

- Den nye børnehave skal opføres på den eksisterende matrikel. Imens den bygges, skal børnene være i den nuværende børnehave og i genhusningslokaler. Når den nye institution står færdig og klar til ibrugtagning, rives den gamle børnehave ned, fortæller Lisbeth Østergaard, der er dagtilbudschef i Billund Kommune.

Formanden for forældrebestyrelsen er glad for, at den nye børnehave kan blive liggende på Skovvej, hvor hun mener, at den ligger rigtigt godt.

- Hvis vi kan få bygget en helt ny institution på samme beliggenhed, men som bliver gjort up to date, vil det være helt fantastisk. Det er virkelig tiltrængt, at institutionen bliver gjort up to date, siger Mette Storm Nielsen.

I og med at Sdr. Omme Børnehave arbejder ud fra hustænkning i stedet for stueopdeling, er det faktisk lidt træls, at huset er indrettet på den måde

Mette Storm Nielsen, formand for forældrebestyrelsen, Sdr. Omme Børnehave
Annonce
Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Vejle For abonnenter

Bevilling på 800.000 kroner skaber hundeslagsmål: Klubber vil ikke dele klubhus og toilet

Billund For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Billund

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Jelling

Northside-festivalen skrotter kødet: Læs, om Charlie i Jelling også hopper på den bæredygtige musik-bølge

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

Alarm 112

To hjemmehjælpere reddede 88-årig fra truende brand: Bagefter måtte alle tre på skadestuen

Annonce