Annonce
Trekantområdet

Ny Business Kolding-direktør på plads før ventet

Det er problematisk, at Tommy Langhoff (billedet) har haft så langt et opsigelsesvarsel, mener byrådsmedlem Kjeld Kjeldsen fra Venstre. Formanden for Business Kolding mener tværtimod, at det er genialt. Arkivfoto: André Thorup.

Ansættelsesprocessen starter i næste uge, og Business Koldings formand regner med at have ny direktør i sædet i første kvartal. Formanden afviser kritik fra V-byrådspolitiker.

Kolding: Der kommer ikke som ellers ventet til at gå over et halvt år endnu, før erhvervsorganisationen Business Kolding har en ny administrerende direktør på plads. Langt fra.

Nu melder formanden for Business Koldings bestyrelse, Otto Popp Clausen, nemlig ud, at han allerede har talt med flere rekrutteringsfirmaer, og at selve rekrutteringsprocessen starter 16. november.

Hvornår regner du med, at den nye direktør starter?

- I første kvartal vil jeg skyde på, siger Popp Clausen.

Business Kolding-formanden udtaler sig nødtvungent om ansættelsessagen på nuværende tidspunkt.

- Vi ville gerne have ventet til efter valgdagen den 21. november for at undgå, at der går lokalpolitik i det, siger han.

Tommy Langhoff

Tommy Langhoff blev ansat som direktør for Business Kolding i 2014. Dengang blev det aftalt, at ansættelsen skulle vare tre-fem år.I august meldte Business Kolding ud, at Tommy Langhoff havde sagt sit job op med fratrædelse senest 30. juni 2018.

Tommy Langhoff kom til Business Kolding efter opstart af virksomheden Effimat Storage Technology i Odense og har tidligere været direktør i flere virksomheder.

Problematisk

Når Otto Popp Clausen nu alligevel fortæller, hvor sagen står, så skyldes det, at byrådsmedlem Kjeld Kjeldsen til JydskeVestkysten udtaler kraftig kritik af, at administrerende direktør Tommy Langhoff fik et usædvanligt langt opsigelsesvarsel frem til 30. juni 2018, da han i august meddelte, at han stopper som frontfigur for Business Kolding.

Det mener Kjeld Kjeldsen ikke, at Kolding Kommune, som giver Business Kolding et årligt tilskud på 13 millioner kroner, kan være tjent med.

- Det er vigtigt, at direktøren er 100 procent til stede, og det er han ikke, når han er på vej væk. Lige nu befinder Business Kolding sig i et vacuum, og det er problematisk i forhold til at trække virksomheder og arbejdspladser til Kolding, mener Kjeld Kjeldsen.

Han oplyser, at han vil henvende sig til borgmester Jørn Pedersen for at få processen speedet op.

Hvorfor råber du først op nu?

- Jeg har forsøgt at påvirke på de indre linjer via Venstres byrådsgruppe, men der er ikke sket noget. Og jeg må nok erkende, at jeg kun troede, at der ville gå et par måneder, så havde han (Tommy Langhoff. red.) fået nyt job.

Hvorfor har du ikke henvendt dig til Jørn Pedersen for længst?

- Jeg har nævnt min holdning. Men den eneste måde at lægge ordentligt pres på er, hvis avisen skriver, mener Kjeld Kjeldsen.

Annonce

Genialt

Otto Popp Clausen afviser, at Business Kolding har lidt nogen nød på grund af Tommy Langhoffs lange opsigelsesvarsel.

- Han har selvfølgelig ikke den synlighed, han havde tidligere i organisationen. Men jeg har haft den aftale med Tommy Langhoff, at han skulle lande tre projekter inden sin fratrædelse, og dem er vi ved at have landet nu.

- Så vi har lige haft tid til at trække vejret, og så passer det godt, at vi kan begynde at grave nye projekter op nu, siger bestyrelseformanden.

Han erkender, at fratrædelsesaftalen med Tommy Langhoff "er en mærkelig konstruktion, som man ikke ser ret tit".

- Men jeg tror, at de fleste bestyrelser og direktioner synes, at det er genialt lavet i stedet for, at man som organisation pludselig står i et vacuum. Og konstruktionen har ikke påvirket den daglige drift med den arbejdsdeling, vi har lavet mellem Langhoff og erhvervsudviklingsdirektør Tove Gæmelke, siger Popp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce