Annonce
Vejle

Ny bydel i Vejle indstillet til pris

Den nye bydel ved havnen tiltrækker mange gæster - ikke mindst når der en gang om året indbydes til Vild med Vand. Arkivfoto: Søren Gylling

4. oktober afsløres det, om Vejles nyeste bydel får byplanprisen for 2018 og dermed gentager sejr fra 2001

Vejle: Hvilken kommune har haft størst held med byplanlægning - Esbjerg, Fredensborg eller Vejle?

Det afsløres 4. oktober på årets Byplanmøde i Hjørring. De tre kommuner er alle indstillede til årets Byplanpris. Og i Vejle er der fokus på den nye bydel Fjordbyen.

Området på nordsiden af havnen har været igennem en forvandling de seneste ti år. Bølgen dukkede så småt op og er nu ved at stå færdig - senere fulgte salget af nordkajen til henholdsvis Kirk Kapital og Pension Danmark.

Annonce

Hård konkurrence

Siden har boligprojekter som Kanalfronten, Stævnen, Havnebo og Kanaltårnene rejst sig side om side med Kirk Kapitals byggeri på Havneøen. Lystbådehavnen er genopstået i ny skikkelse sammen med faciliteter til ro- og kajakklubberne. Og senest er Olafur Eliassons Fjordenhus til Kirk Kapital indviet.

Kommunaldirektør Niels Ågesen har som kommunens topembedsmand været med i hele forløbet - lige siden den store arkitektkonkurrence, der placerede Bølgen på Svineryggen. Han er naturligvis stolt over nomineringen til Byplanprisen:

- Vi glæder os over, at det er lykkedes at skabe en meget varieret og arkitektonisk flot bydel, der både er interessant for beboerne i området og alle, der dyrker sejlsport i en eller anden form, lyder det fra kommunaldirektøren.

Han er dog helt på det rene med, at Fjordbyen er oppe i hård konkurrence mod et klimatilpasningsprojekt i Fredensborg og en overordnet byudviklingsplan for hele Esbjerg. Det var netop planlægning i stil med Esbjergs, der sikrede Vejle Kommune prisen i 2001.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce