Annonce
VEJLE

Ny café er åbnet midt i Vejle: Esra går all in på pyntede jordbær

Strawberry by Esra er netop åbnet i Vedelsgade, hvor Esra Yildirim står klar bag disken med sine jordbær, der er dyppet i et tykt lag belgisk chokolade og fint pyntet. Foto: Mette Mørk
29-årige Esra Yildirim har kvittet sit pædagogjob for at åbne butik og café i Vedelsgade, hvor kerneproduktet er pyntede jordbær med chokoladeovertræk.

Vejle: En fyldt glasmontre med chokoladeovertrukne jordbær i forskellige farver og pynt skal lokke gæsterne til Vejles nyeste café.

Den ligger i Vedelsgade som nabo til Byens Burger Café, og bag disken står Esra Yildirim.

Hun åbnede "Strawberry by Esra" på arbejdernes kampdag 1. maj, og den nye caféejer kæmper lidt for at komme på plads i de nyrenovede lokaler.

Et enkelt rundt cafébord er alt, hvad der optager gulvpladsen foran den tillokkende montre.

- Jeg har længe haft en drøm om at åbne en hyggelig café, men jeg mangler fortsat at få leveret de tre borde og stolene. Jeg håber, at de snart kommer, så kunderne kan sidde herinde og spise en kage og drikke en kop kaffe, fortæller Esra Yildirim.

Troede de var købt

Hun har planer om at have lagkager, cheesecakes og fyldte dadler på menukortet, men som cafénavnet antyder, er jordbærrene omdrejningspunktet.

Kerneproduktet er de røde bær, som hun dypper i belgisk Callebaut-chokolade og dernæst dekorerer i hånden.

Esra sælger jordbær overtrukket med forskellige lækre chokolader. Prisen varierer efter mængden, og syv styk koster 75 kroner. Foto: Mette Mørk

- Jeg elsker søde sager og at bage kager, og på Youtube så jeg en video af jordbær, der blev dyppet i chokolade og pyntet. Det prøvede jeg selv, og det smagte himmelsk. Derfor lagde jeg mine jordbær i en fin æske og lagde billedet på min Instagram-profil, og alle troede, at jeg havde købt dem i en butik, fortæller den 29-årige butiks- og caféejer.

Har sagt jobbet op

Hun har arbejdet som pædagog på Vejle Privatskole, men har sagt sit job op for at satse helhjertet på caféen og hjemmeproduktionen af de chokoladeovertrukne jordbær.

29-årige Esra Yildirim er uddannet pædagog og har boet i Vejle gennem tre år. Hun er gift med indehaver af Kebab House, Bayram Yildirim, og sammen har parret børnene Efe på 2,5 år og Eda på et år. Foto: Mette Mørk

Hun åbner langt fra uden en fornemmelse, om der er en efterspørgsel på de søde og fintpyntede sager. De er hidtil blevet solgt i gaveæsker i Kebab House, som hendes mand, Bayram Yildirim, driver på Nørretorv.


Jeg har bestillinger til bryllupper, fødselsdage og studenterfester, og mange har også bestilt til mors dag på søndag.

Esra Yildirim


- Det begyndte vi med i ugen op til valentinsdag, hvor vi lagde billeder af jordbærrene op på Facebook og Instagram for at se, om der var interesse for det, fortæller indehaveren, der også har tid til at være mor til parrets to børn.

Solgt 3000 på to måneder

De pyntede jordbær fik en varm modtagelse, og hun har allerede solgt lidt over 3000 styk på knap to måneder.

- Jeg har bestillinger til bryllupper, fødselsdage og studenterfester, og mange har også bestilt til mors dag på søndag. Jeg kan pynte dem i mange forskellige farver og med chokolade med forskellige smage. Lige fra karamel og lime til appelsin- og kaffesmag, fortæller hun.

Udlejeren har renoveret den tidligere frisørsalon i Vedelsgade 101, hvor Esra Yildirim har åbnet sin 40 kvadratmeter lille butik og café, der har jordbær som kerneprodukt. Foto: Mette Mørk

Butikken åbner hver dag klokken 9, og Esra bruger det meste af formiddagen på produktionen.

- Det tager cirka en halve time at lave en æske med 10 jordbær. De skal først tørre, når de er blevet dyppet i chokolade, og bagefter skal de pyntes, og der skal måske skrives noget tekst på, fortæller den kreative iværksætter, som følger familietraditionen.

- Min far er grønthandler på Frederiksberg, og min mand har været selvstændig i otte år, og han støtter mig meget, fortæller Esra Yildirim.

Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning