Annonce
Børkop

Ny café nærmer sig sin åbning

En ny bar er blandt de mange ting, som er blevet lavet. Lige for tiden er gulvet ved at blive skiftet ud. Café Brejning nærmer sig en åbning. Privatfoto

Lige nu arbejdes på højtryk med at gøre klar. Hvis alt går efter planen, åbner Café Brejning åbner midt i september.

Brejning: Mængden af opgaver er stor, og alt fra etableringen af helt nye toiletter til indkøb af planter er delt ud blandt de mange frivillige kræfter. Lige nu er et nyt gulv er ved at blive lagt.

- Der er fuld gang i aktiviteterne. Vi er færdige med at rykke ned, og vi er nu i gang med at bygge op, siger Lars Johansen, der er en af bagmændene bag Café Brejning.

Caféen er ved at være klar til åbning. Tidsplanen har hele tiden rykket sig en smule. Sådan stille og roligt, for der er løbende dukket noget uventet op, men helt slemt har det ikke været, og nu er de mange frivillige bag caféen ved at være i mål.

- Vi møder selvfølgelig lidt ubekendte problemer her og der, men så løser vi dem en efter en. Samtidig er vi i gang med at lave alle nødvendige leverandøraftaler og få klargjort de ting, der skal klargøres, købe inventar og udstyr hjem, siger han videre.

Café Brejning

Café Brejning er en idé, der er vokset op helt nede fra jordhøjde. Det var seks lokale borgere, der fik idéen, og 96 borgere bakker caféen økonomisk op via anparter.Derudover har en del meldt sig som frivillig arbejdskraft.

Caféen har ikke et køkken, men naboen, et pizzaria, samt bageren på modsatte side af vejen, samarbejder med caféen, så man vil kunne købe mad der.

Caféen skal ligge i det tidligere hotel i Brejning. Arkivfoto

Flot opbakning

Café Brejning er en café, der skal have til huse i de lokaler, der engang var Hotel Brejning og siden også kro og værtshus.

Bag står knap 100 lokale borgere, som både har skudt penge og frivillig arbejdskraft i det.

- Vi havde et "etablerings kick-off møde" for 14 dage siden, hvor der kom 35-40 mand for at skrive sig på praktiske opgaver. Sidenhen er der kommet flere til. Det er en flot opbakning, og det kører fremad, siger Lars Johansen.

De lokale erhvervsdrivende er aktive og støtter med sponsorater og arbejdskraft, og den kommende café i Brejning modtager også gode råd og fif fra kontakter i det vejlensiske cafémiljø.

Åbner måske denne dag

Forude venter så en åbning af caféen, men Lars Johansen tør endnu ikke sætte den endelige dato på.

- Hvis alt går godt, slår vi officielt dørene op 15. september. Men det kan godt nå at skride endnu, da der er et stykke vej dertil, siger Lars Johansen.

Men uanset hvad, så er sammenholdet bag caféen en gave for både den enkelte og hele byen.

- Historisk går landsbyer ofte sammen om at lave kirker, forsamlingshuse, sportsklubber og så videre. I Brejning og opland har vi to kirker, et fantastisk forsamlingshus og en stor sportsklub, så i stedet går vi sammen om at lave en café, der kan binde byen samme på nye måder, siger Lars Johansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce