Annonce
Give

Ny cykelsti kom et lille skridt videre

Arbejdet var egentlig gået i gang, men blev stoppet igen. Sagen skal køres efter forskrifterne, så der ikke bagefter er muligheder for uoverensstemmelser. Foto: Børge Larsen
Kommunen gør klar til at ekspropriere en smal stribe landbrugsjord. Det er nødvendigt for at få kringlet cyklister uden om krydset Diagonalvejen/Hedegårdvej.

Give: Ind imellem kan en lille stribe jord komme i vejen for selv de bedste hensigter.

Og selv den mindste tue kan vælte et stort læs eller en stormagt som Vejle Kommune. Det er det, der er sket med planerne om at bedre forholdene for cyklister, der fra Diagonalvejen skal videre vestpå ad Hedegårdvej: De gode hensigter er strandet midt på en mark ved siden af krydset.

Her er det planen, at kommunen vil anlægge en såkaldt cykelshunt, der på mere mundret dansk hedder et fladt højresving. Det skal give cyklisterne afstand til krydset, der kan være travlt befærdet.

Her kommer både tunge lastbiler og i de forskellige sæsonen på marken også store landbrugsmaskiner. Begge dele er med til at gøre tilværelsen usikker for bløde trafikanter som cyklisterne.

Det er ikke mindst af hensyn til skoleeleverne, at kommunen ønsker at gøre cykelvejen mere sikker. En del skoleelever cykler fra Give til Hedegård Friskole og en del den modsatte vej fra Hedegård til Firkløverskolen Give. Og efterskoletid skal de retur.

Der skal ikke være nogen form for usikkerhed i forbindelse med cykelstien, så vi har valgt at køre den lige efter bogen.

Gerda Jørgensen, formand for teknisk udvalg

Så langt så godt. Men indtil videre er de gode hensigter strandet med en foreløbig udgravning af den kommende cykelshunt.

For at kunne etablere det ønskede flade højresving skal kommunen have råderet over et lille stykke landbrugsjord ved krydset. Der har været ført forhandlinger mellem ejeren af jorden og kommunen, men disse forhandler har ikke ført til noget resultat.

Derfor har kommunens tekniske udvalg nu taget de indledende skridt til at ekspropriere det jordstykke, som man mener er nødvendig. Det sker med henvisning til vejloven.

Der bliver derfor indkaldt til en Åstedsforretning ved arealet. Selve åstedsforretningen forventes at vare en times tid.

Men dermed er der ikke gjort klar til at anlægge cykelshunten. Når resultatet af åstedsforretningen foreligger, skal beslutningen sendes til høring og de to parter har så en fire ugers periode til at komme med indsigelser.

Hvis der ikke kommer indsigelser mod afgørelsen, kan kommunen beslutte sig for at ekspropriere jordstykket.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce