Annonce
Jelling

Ny deltagerrekord på Brandbjerg Højskole: Mere end 100 er startet

Brandbjerg Højskole har haft et rekordstort vinteroptag i 2020. Over 100 elever er startet på højskolen den 6. januar. Foto: Mette Mørk
Brandbjerg Højskole kan for første gang i nyere tid starte årets første lange kurser med helt fyldte hold.
Annonce

Brandbjerg: Flere end 100 kursister startede denne uge med morgensamling. Her blev der lavede en kort introduktion, inden kursisterne blev sendt ud på en sammenrystnings-opgave.

Noget der ikke er sket i flere år er, at Brandbjerg Højskole har måtte sige nej til flere kursister og har derfor været nødsaget til at oprette ventelister. Det skriver Brandbjerg Højskole i en pressemeddelelse.

Med kursister fra hovedsagligt Danmark med også resten af verden har Brandbjerg Højskole nok at se til i disse dage.

- Den store interesse, som vi oplever lige nu, bekræfter os i, at vi har ramt de unges behov for at arbejde med egen dannelse af håb, nysgerrighed livsmod og livsglæde. Forhold, der ellers ikke står højt på dagsordenen i vores uddannelsessystem, men uundværlige ingredienser for enhver der vil arbejde på et meningsfuldt liv, siger forstander Simon Lægsgaard.

Den store interesse, som vi oplever lige nu, bekræfter os i, at vi har ramt de unges behov for at arbejde med egen dannelse af håb, nysgerrighed livsmod og livsglæde.

Simon Lægsgaard, forstander på Brandbjerg Højskole.

Bæredygtighed, projektledelse og personlig udvikling. Det er nogle af de temaer, som har tiltrukket mange unge til Brandbjerg Højskole her i vintermørket. Flere end 100 elever er startet på vinterholdet den 6. januar og det er en ny rekord for højskolen i dette årtusind. I de sidste måneder har alle højskolens medarbejdere haft travlt med at forberede den udvidelse, der er nødvendig for at rumme det nye rekordstore lange kursus.

Samtidig kan højskolen glæde sig over, at en del elever har valgt at fortsætte fra efterårets ophold, ligesom mange af de nye elever skal fortsætte helt frem til sommer. April-optaget er således også fyldt og efterårets optag er godt i gang.

Brandbjerg Højskole har otte fagmiljøer med over 80 fag opdelt i projektledelse, friluftsliv, musik, bæredygtighed, personlig udvikling, kunst og kunsthåndværk, politik og samfund og idræt og leg.

De nye elever fordeler sig på alle fagmiljøerne og der er både danske og internationale elever i gruppen, som også omfatter elever der får tilbud om særlig mentor-støtte. Brandbjerg Højskole har bevidst valgt at satse på at skabe en mangfoldig elevgruppe.

- På den måde sikrer vi det mangfoldige møde, der er med til at åbne døre til nye verdener og bygge bro til en global fremtid, der hviler på indsigt, relationer og kulturmøder, siger Simon Lægsgaard.

Mindst 75 procent af højskolens elever kommer fra hele Danmark og har vidt forskellig baggrund. Den typiske aldersgruppe ligger på 18-30 år. Den sidste fjerdedel kommer fra resten af verden. De sidste fem år har højskolen haft elever fra mere end 30 lande og 7 kontinenter.

Forstander Simon Lægsgaard er glad for den store interesse, som ifølge ham skyldes at højskolen har ramt lige ned i de unges behov. Foto: Mette Mørk
Eleverne på skolen kommer fra vidt forskellige baggrunde og nogle fra vidst forskellige lande. Over de senere år har Brandbjerg Højskole haft elever fra 30 forskellige lande. Foto: Mette Mørk
Nina Neckelmann introducerer silde-gemme for det rekord store elevhold på Brandbjerg Højskole. De skal alle gå en tur omkring skolen og finde den ene elev der har gemt sig. Hvis man finder ham, sætter man sig ved siden af og gemmer sig sammen. Til sidst skal hele flokken gerne ende med at sidde som sild i en tønde på gemmestedet. Foto: Mette Mørk
Eleverne går i forbindelse med silde-gemme rundt uden for på højskolen. Selvom vejret ikke var særlig godt, gik eleverne til opgaven med stort gå-på mod. Foto: Mette Mørk
Nina Neckelmann siger godmorgen til det nye elevhold på Brandbjerg Højskole. Og fortæller at dagens morgensamling foregår udenfor, hvor de skal stille i overtøj om to minutter. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Annonce