Annonce
Alarm 112

Ny drejning i drabssag: Sigtet blev frihedsberøvet og udsat for grov vold efter drab

En 18-årig mand, der søndag blev varetægtsfængslet for et drab i Vejle, blev slået, sparket og forsøgt kvalt i mudder, da han lørdag formiddag blev holdt fanget af tre mænd. En 21-årig mand er sigtet i sagen og er blevet varetægtsfængslet.

Vejle: En 18-årig mand, der er sigtet og varetægtsfængslet for drabet på en 19-årig mand i Vejle natten til lørdag, blev efter drabet opsøgt af mindst tre mænd og udsat for en særdeles voldsom afstraffelse.

Det kom frem, da en 21-årig mand fra Vejle søndag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Han endte med at blive varetægtsfængslet i fire uger og ville ikke udtale sig under grundlovsforhøret.

Den 21-årige er sigtet for - sammen med to andre - at have holdt den 18-årige fanget på en adresse på Teglgårdsvej i Vejle og på Fårupgårdvej i Jelling i en times tid lørdag formiddag.

Annonce

I forbindelse med frihedsberøvelsen udsatte de tre den 18-årige for særdeles grov vold.

Ifølge sigtelsen, der blev læst op i grundlovsforhøret, blev den 18-årige slået flere gange i ansigtet og på kroppen, hans øjenlåg blev forsøgt brændt af, han fik en pind stukket ind i øret og i anus, og så begravede overfaldsmændene hans ansigt i mudder, så han fik svært ved at trække vejret.

Sideløbende med afstraffelserne blev den 18-årige truet - bl.a. med ordene: "Du skal dø i dag" og "Vi dræber både dig og din far".

Politiet søger vidner, der kan have set eller hørt noget i området omkring Teglgårdsvej i Vejle. Foto: Flemming Larsen

Den 18-årige kom dog ikke mere til skade, end han søndag formiddag kunne møde op i det grundlovsforhør, hvor han blev sigtet for drab. Her fremstod han dog som en, der var kommet noget til skade.

Han var på krykker og havde en større forbinding omkring hovedet, men var i stand til at gennemføre det næsten to timer lange grundlovsforhør, der endte med, at han blev varetægtsfængslet i fire uger.

- Jeg har mine rettigheder, mand

Den 21-årige mand, der blev fremstillet i retten umiddelbart efter den mand, politiet mener er hans offer, nægter sig skyldig. Og han var absolut ikke tilfreds med forholdene, da han skulle fremstilles i grundlovsforhør.

- Jeg vil have min egen forsvarer. Jeg vil ikke have ham der, lød det ophidset fra den 21-årige, der var blevet tildelt Horsens-advokaten Jørgen Merrild Bie som beskikket forsvarer.

- Jeg vil have grundlovsforhøret flyttet, mand. Jeg har mine rettigheder. Ring til min advokat. Nu, lød det højrøstet fra den 21-årige, som var iført en blå overtræksdragt fra Kriminalforsorgen og et par badesandaler.

Aftalen blev, at den 21-årige - med hjælp fra den beskikkede forsvarer - fik lov til at ringe til den forsvarer, han ønsker, inden grundlovsforhøret gik i gang.

Og efter råd fra ham valgte han at afvise at udtale sig.

Annonce

På fri fod

Senioranklager Camilla Holst Petersen fra Sydøstjyllands Politi bad om, at dørene til grundlovsforhøret blev lukket.

- Det er en særdeles alvorlig sag, og der er medgerningsmænd på fri fod. De skal ikke have mulighed for at læse detaljer fra politiets efterforskning i pressen, lød det fra anklageren.

Den anmodning blev imødekommet af dommeren, og det er derfor ikke muligt for Vejle Amts Folkeblad at videregive flere detaljer.

Det står derfor fortsat hen i det uvisse, hvilken sammenhæng frihedsberøvelsen har med det drab, den 18-årige er sigtet for at have begået.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce