Annonce
Alarm 112

Ny drejning i drabssag: Sigtet blev frihedsberøvet og udsat for grov vold efter drab

En 18-årig mand, der søndag blev varetægtsfængslet for et drab i Vejle, blev slået, sparket og forsøgt kvalt i mudder, da han lørdag formiddag blev holdt fanget af tre mænd. En 21-årig mand er sigtet i sagen og er blevet varetægtsfængslet.

Vejle: En 18-årig mand, der er sigtet og varetægtsfængslet for drabet på en 19-årig mand i Vejle natten til lørdag, blev efter drabet opsøgt af mindst tre mænd og udsat for en særdeles voldsom afstraffelse.

Det kom frem, da en 21-årig mand fra Vejle søndag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Han endte med at blive varetægtsfængslet i fire uger og ville ikke udtale sig under grundlovsforhøret.

Den 21-årige er sigtet for - sammen med to andre - at have holdt den 18-årige fanget på en adresse på Teglgårdsvej i Vejle og på Fårupgårdvej i Jelling i en times tid lørdag formiddag.

Annonce

I forbindelse med frihedsberøvelsen udsatte de tre den 18-årige for særdeles grov vold.

Ifølge sigtelsen, der blev læst op i grundlovsforhøret, blev den 18-årige slået flere gange i ansigtet og på kroppen, hans øjenlåg blev forsøgt brændt af, han fik en pind stukket ind i øret og i anus, og så begravede overfaldsmændene hans ansigt i mudder, så han fik svært ved at trække vejret.

Sideløbende med afstraffelserne blev den 18-årige truet - bl.a. med ordene: "Du skal dø i dag" og "Vi dræber både dig og din far".

Politiet søger vidner, der kan have set eller hørt noget i området omkring Teglgårdsvej i Vejle. Foto: Flemming Larsen

Den 18-årige kom dog ikke mere til skade, end han søndag formiddag kunne møde op i det grundlovsforhør, hvor han blev sigtet for drab. Her fremstod han dog som en, der var kommet noget til skade.

Han var på krykker og havde en større forbinding omkring hovedet, men var i stand til at gennemføre det næsten to timer lange grundlovsforhør, der endte med, at han blev varetægtsfængslet i fire uger.

- Jeg har mine rettigheder, mand

Den 21-årige mand, der blev fremstillet i retten umiddelbart efter den mand, politiet mener er hans offer, nægter sig skyldig. Og han var absolut ikke tilfreds med forholdene, da han skulle fremstilles i grundlovsforhør.

- Jeg vil have min egen forsvarer. Jeg vil ikke have ham der, lød det ophidset fra den 21-årige, der var blevet tildelt Horsens-advokaten Jørgen Merrild Bie som beskikket forsvarer.

- Jeg vil have grundlovsforhøret flyttet, mand. Jeg har mine rettigheder. Ring til min advokat. Nu, lød det højrøstet fra den 21-årige, som var iført en blå overtræksdragt fra Kriminalforsorgen og et par badesandaler.

Aftalen blev, at den 21-årige - med hjælp fra den beskikkede forsvarer - fik lov til at ringe til den forsvarer, han ønsker, inden grundlovsforhøret gik i gang.

Og efter råd fra ham valgte han at afvise at udtale sig.

Annonce

På fri fod

Senioranklager Camilla Holst Petersen fra Sydøstjyllands Politi bad om, at dørene til grundlovsforhøret blev lukket.

- Det er en særdeles alvorlig sag, og der er medgerningsmænd på fri fod. De skal ikke have mulighed for at læse detaljer fra politiets efterforskning i pressen, lød det fra anklageren.

Den anmodning blev imødekommet af dommeren, og det er derfor ikke muligt for Vejle Amts Folkeblad at videregive flere detaljer.

Det står derfor fortsat hen i det uvisse, hvilken sammenhæng frihedsberøvelsen har med det drab, den 18-årige er sigtet for at have begået.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce