Annonce
Vejle

Ny etape af omstridt vej kan løbe op i 110 millioner kroner

Hvis en kommende vej til Uhrhøj og Planetbyen fra ådalen skal forlænges til Jellingvej, lyder den seneste vurdering, at det vil koste 110 millioner kroner. Illustration fra Vejle Kommune
SFs Morten Kristensen gør opmærksom på beregninger, der ikke er en del af den to år gamle mobilitetsplan
Annonce

Vejle: Der skal et trecifret millionbeløb på bordet, hvis den planlagte vej fra ådalen til Planetbyen i det vestlige Uhrhøj skal forbindes med Jellingvej et par kilometer længere mod nordøst.

Ifølge SFs medlem af teknisk udvalg, Morten Kristensen, viser de seneste beregninger et beløb på 110 millioner kroner - inklusiv en VVM-redegørelse for en eventuel 3. etape af en kommende ringvej nordøst om Vejle.

I mobilitetsplanen fra 2018 er vejen sat til at koste 60 millioner kroner - ikke 40 som avisen ved en fejl skrev forleden. De 40 millioner er et beløb, der er beregnet til at forbedre andre vejstrækninger, indtil en eventuel ringvej kan realiseres. Men de 60 millioner kroner rækker ikke, understreger Morten Kristensen:

- Vi har fået flere forskellige tal i udvalget. De bliver løbende rettet til.

Annonce

110 millioner over fem år

I en opgørelse over såkaldte anlægsudfordringer på teknisk udvalgs område for de kommende år, er det samlede beløb beregnet til de nævnte 110 millioner kroner fordelt med beskedne tre millioner kroner næste år, 23,5 millioner kroner i 2021, 16,5 millioner kroner i 2022, 50 millioner kroner i 2023 og 17 millioner kroner i 2024.

I det netop indgåede budgetforlig leder man forgæves efter den slags beløb. Her er "kun" de 40 millioner kroner fordelt på 2022 og 2023 - og beløbene er ikke øremærket. Men de 40 millioner svarer til det beløb, der i mobilitetsplanens oversigt er afsat til den såkaldte Skovrute - et vejforløb hvor de eksisterende veje fra Jellingvej via Grejsdalen og Hornstrup opgraderes, så de kan tage ekstra trafik indtil hele ringvejsprojektet på tværs af Grejsdalen står klart - hvis ringvejen nogensinde føres fra planlægnings-stadiet ud i virkeligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce