Annonce
Hedensted

Ny fodboldgolfbane åbner i As Vig: Daglige ledere fra McDonald's deler ejerskabet

Bag As Vig Fodboldgolf står 23-årige Frederik Topp Daugaard (th.), der i samarbejde med sin kammerat og arbejdskollega William Kjærsgaard (tv.) skal drive banerne. Foto: Michael Svenningsen
Fra sidst i uge 40 bliver det muligt at lave hole-in-one eller teste sine putteevner med en fodbold langs Åstrupvej i As, når en ny fodboldgolfbane indvies. 23-årige Frederik Topp Daugaard er manden bag banens 18 huller, som har været fire måneder undervejs.
Annonce

As: Det er er brud på reglerne at sparke til boldene på en golfbane. Men ikke i As Vig, når en nyetableret fodboldgolfbane efter planen står klar til brug søndag 6. oktober.

Her skal deltagerne hverken svinge med golfkøller eller køre rundt i en golfvogn, men i derimod sparke fodbolde hen i retning af banernes flag, hvor et halvanden meter bredt hul er placeret.

Fodboldgolfbanen består af 18 huller og baner med flere udfordringer undervejs, såsom voldgrave og hestevognshjul, man enten skal skyde over eller i gennem.

Manden bag projektet, som udsprang fra en idé forrige sommer, er den 23-årige Frederik Topp Daugaard, der arbejder som en af to daglige ledere på McDonald's i Horsens.

- Jeg har altid været vild med fodbold, og tidligere har jeg selv spillet fodboldgolf i Skagen og Vejle. Det gav mig inspiration til at opføre de 18 baner i As Vig som et hobbyprojekt, hvilket ikke har krævet voldsom meget i startkapital, siger 23-årige Frederik Topp Daugaard.

Han deler ejerskabet med sin gode kammerat William Kjærsgaard, der ligeledes er 23 år og daglig leder på McDonald's i Horsens.

- Selvom min kæreste ikke interesserer sig for fodbold, så synes hun meget godt om fodboldgolf. Derfor er jeg sikker på, at det er et spil, som falder i manges smag, siger Frederik Topp Daugaard.

Annonce

Hjælp fra familien

Fodboldgolfbanerne har været fire måneder undervejs og udgør omkring en hektar græsareal langs Åstrupvej, som tilhører Frederik Topp Daugaards kærestes far.

Herudover driver svigerfaderens bror Hornsyld Entreprenørforretning A/S, som har hjulpet til med udgravningen af de 18 baner og huller samt to voldgrave. Frederik Topp Daugaard har også kunnet få hjælp af sin grandfætter fra tømrerfirmaet Mike Varberg Byg Aps.

- Min familie har været en kæmpe hjælp hele vejen. Det har givet projektet nogle oplagte muligheder, og fodboldgolfbanerne er derigennem forsynet med nedgravede traktordæk og andre landbrugsartikler, som skal give gæsterne nogle udfordringer på greenen, fortæller Frederik Topp Daugaard.

Annonce

Første år er en test

Deltagerne kan det første år lave langskud og hole-in-one til halv pris. Det skyldes, at banen i første omgang skal bruges til at give en pejling på, om der er interesse for den alternative golfsport på Juelsminde-halvøen.

- Vi har valgt at bruge fodboldgolfbanens første leveår som en test, der skal vise os, om sporten er populær eller ej. Derfor er der til at starte med ingen vand i voldgravene eller et tilknyttet spisested, som vi ønsker os et år frem i tiden, siger Frederik Topp Daugaard.

50 fodbolde er allerede købt hjem til åbningsdagen, hvilket passer til det antal spillere, som kan benytte de 18 baner på en og samme tid.

Men om der kommer 50 fodboldgolfspillere til As Vig på én gang er svært at sige, men manden bag banerne tror på, at sporten bliver folkekær.

- Selvom min kæreste ikke interesserer sig for fodbold, så synes hun meget godt om fodboldgolf. Derfor er jeg sikker på, at det er et spil, som falder i manges smag, siger Frederik Topp Daugaard.

De 18 baner hos As Vig Fodboldgolf indvies søndag 6. oktober kl. 12. Til den tid er græsset studset, så deltagerne kan putte på greenen. Foto: Michael Svenningsen
Fodboldgolfbanerne har været fire måneder undervejs og udgør omkring en hektar græsareal langs Åstrupvej ved As. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce