Annonce
Kultur

Ny forening i Uldum vil have en krog i kulturen: Starter med udendørs fællessang

Højskolelærer, foredragsholder og cykelentusiast Jacob Vestager Tybjerg er en af initiativtagerne i etableringen af Kulturkrogen, som er en ny kulturforening i Uldum. Arkivfoto Michael Svenningsen
Udendørs fællessang på de grønne arealer ved kælkebakken i Uldum bliver startskuddet til en ny forening, der kalder sig Kulturkrogen.

Uldum: Den nystiftede kulturforening i Uldum, Kulturkrogen, vil gerne have en krog i både folk og kulturen. Søndag 20. juni kl. 14-16 får den sin ilddåb, idet den kalder både høj og lav til udendørs fællessang på de grønne arealer ved kælkebakken i Uldum.

- Vi trænger til at synge igen. Derfor har vi inviteret seks lokale personer til at vælge og fortælle om en sang, de holder af. Efter et lille oplæg skal vi naturligvis synge den valgte sang, og ud over det synger vi også nogle flere fællessange. Vi har til lejligheden sammensat et lille band, der spiller til sangene, siger én af drivkræfterne bag den nye forening, højskolelærer på Uldum Højskole Jacob Vestager Tybjerg.

De seks lokale personer, der bidrager med hver sin favoritsang er som følger: Dorthe Tilbæk, Frida Sander Fleborg, Claus Thaisen, Søren Krogsgaard, Eline Haugstrup og Michael Aagesen.

Annonce

Gratis at deltage

Arrangementet er gratis, og der bliver også mulighed for at blive lidt klogere på den nye kulturforening - og måske endda melde sig ind i den.

Og hvad er det så for en forening?

- Kulturkrogen er en forening, hvor kulturen og fællesskabet kan udfolde sig. Kulturen er det kit, der binder folk sammen og skaber fællesskab og sammenhold, siger Jacob Vestager Tybjerg, der er i øvrigt bror til EU-kommissær Margrethe Vestager.

Annonce

Kultur i bred forstand

Og det er ifølge ham en forening, der agter at afsøge og opsøge hele det kulturelle landskab lige fra koncerter, foredrag, film, teater og børnearrangementer til comedy, kunst, møder, markeder og events.

- Der skal være bredde, udsyn og dybde i de arrangementer, vi laver. Vi vil rigtig gerne tilbyde folk nogle forskelligartede og måske også udfordrende arrangementer, uden det bliver elitært. Det kunne eksempelvis være en koncert med et band, der spiller fusions-jazz, siger Jacob Vestager Tybjerg.

Annonce

Håber på puljemidler

Idéen til foreningen opstod i den kreds af personer, som nu udgør Kulturkrogens bestyrelse.

- Vi var nogle stykker, der syntes, at det kunne være spændende at lave en tværkulturel forening, der kan lave forskelligartede arrangementer med - satser vi på - støtte fra nogle kommunale puljemidler på kulturområdet, og med involvering af så mange lokale borgere som muligt. I den forbindelse tænker vi ikke kun Uldum, men også borgere i Tørring og omegn, siger Jacob Vestager Tybjerg, og fortsætter:

- Og så vil vi rigtig gerne også have fat i de unge mellem 14 og 18 år. Det er en svær målgruppe at fange, så det kunne være vildt fedt at få dem med om bord via nogle arrangementer, der taler til dem, siger han.

Annonce

Teater Jævn kommer forbi

Ud over det kommende fællessang-arrangement har foreningen planlagt en børneteaterforestilling i samarbejde med den lokale teatertrup, Teater Jævn, der tidligere har lavet forestillinger med stor succes i Bjerre Arrest. Det bliver også et udendørs arrangement og kommer til at foregå i starten af september.

Foreningen har som udgangspunkt ikke noget fast sted til at afvikle sine kommende indendørs arrangementer, men Jacob Vestager Tybjerg kunne godt forestille sig, at Karensdal i Uldum kan udvikle sig til et sådant sted med tiden.


Vi var nogle stykker, der syntes, at det kunne være spændende at lave en tværkulturel forening, der kan lave forskelligartede arrangementer med - satser vi på - støtte fra nogle kommunale puljemidler på kulturområdet.

Jacob Vestager Tybjerg, bestyrelsesmedlem i Kulturkrogen i Uldum


Man vil i Kulturkrogen også rigtig gerne have nogle medlemmer, og det skal ikke være dyrt at være medlem.

- Vi sætter kontingentet for et år til 50 kroner, så alle kan være med. Vi vil gerne have en stor medlemsskare at kunne trække på i forhold til at kunne rekruttere nogle flere til den praktiske del af det at stable kulturarrangementer på benene, siger Jacob Vestager Tybjerg.

Kulturkrogens første bestyrelse

Følgende personer sidder i den nystiftede kulturforening Kulturkrogens bestyrelsen:

Formand: Jeppe Sander.

Næstformand: Søren Krogsgaard.

Kasserer: Gerda Hjerrild.

Menige bestyrelsesmedlemmer: Anni Commerou, Frederik Aamand og Jacob Vestager Tybjerg.

Teater Jævn opfører en børneteaterforestilling i Uldum i starten af september. Det sker i samarbejde med den nystiftede kulturforening i Uldum, Kulturkrogen. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Alarm 112 For abonnenter

Retssag om pædofili: 44-årig erkender blufærdighedskrænkelse og børneporno, men nægter voldtægt

Alarm 112

Nej, den flinke mand var ikke fra politiet: Nyt forsøg på at narre penge fra folk

Annonce