Annonce
Erhverv

Ny forpagter har en plan: Bar skal mere være en cafe – og røgfri

Planter i vinduerne og mere lys. Hyggen skal være i højsædet på On the Corner, som den nye forpagter Michael Balken gerne vil lave til en cafe i stedet for en bar. Det skal være et sted, man kommer med sin kæreste. siger han. Foto: Morten Pape
Michael Balken fra Klejs har overtaget nøglerne til baren On the Corner, som han pønser på at gøre røgfri.

Juelsminde: On the Corner i Juelsminde har fået ny forpagter.

45-årige Michael Balken fra Klejs har taget over efter Amanda Mejborn og Jacob Hansen, som de seneste fem år har drevet bar på stedet.

Deres efterfølger åbner rigtigt op 1. november, og han er i fuld gang med at gøre klar.

Bardisk og spillemaskiner flytter han ikke på, men billardbordet, der i dag står i et særskilt lokale, ryger ud. Her skal der fremover være ikke-rygerafdeling.

Ude i gården vil Michael Balken bygge en overdækket scene til livemusik. Desuden vil han fjerne tre af fire parkeringspladser, så gården bliver større.

Hans plan er at drive On the Corner mere som en cafe og har derfor tilføjet ”cafe” til navnet.

Gæsterne skal foruden alkohol kunne vælge mellem forskellige former for kaffe og lette retter som nachos, burger og smørrebrød.

- Der har været cafe på stedet før. Det vil jeg gerne tilbage til, siger han til avisen.

Annonce
Det er mit ønske, at det skal være ikkeryger på One the Corner. Selvom jeg selv er ryger, så tror jeg, det er vejen frem. Men det kommer an på, hvor mange der efterspørger rygning og ikkerygning.

Michael Balken, forpagter, On the Corner

Idé om en røgfri cafe

Bar-lokalet, som leder ud til køkkenet, bliver dog ikke gjort røgfrit i første omgang. Derfor må maden i huset også vente.

- Vi skal lige i gang og vil ikke skræmme stamkunderne væk. Derfor starter vi med en lille ikke-rygerafdeling, og forhåbentlig kan vi til foråret lave det om til, at det hele er ikke-ryger og begynde med maden. Så kan folk ryge uden for i rygerum, som jeg laver i løbet af vinteren, siger Michael Balken.

Han vil gerne samle mennesker til visning af fodboldkampe, brætspil og rafling og har ideer om vin- og ginsmagninger, men også livemusik og måske dans om aftenen.

Der skydes med spredehagl, medgiver han. Men målet er at give mennesker i Juelsminde et hyggeligt cafested i stedet for et klassisk værtshus eller en bar.

- Vi satser på, at det er det, byen vil have. Hvis det ikke er det, så må vi indordne os og lave om. For meningen er, at vi skal drive det her indtil, vi er gamle, siger Michael Balken.

Opvokset i København

Han er uddannet tømrer og opvokset i København. Han flyttede til Bjerre Herred, da han for 17 år siden forelskede sig i Tulle Jette Kærgaard Balken, der kommer fra lokalområdet.

De to mødte hinanden på et af de tidlige datingsites på internettet. De blev hurtigt gift og har to døtre sammen.

Hustruen og også døtrene, der er i teenagealderen, kommer til at tage del i cafeprojektet. Michael Balken vil ved siden af driften fortsætte sit arbejde som greenkeeper i Juelsminde Golfklub.

I mange år har han drømt om at have sit eget sted, så da muligheden med On the Corner bød sig, sprang han ud i det.

Det er planen, at cafeen skal have åbent hver dag og hele året.

Michael Balken havde en plan om at åbne et møntvaskeri med tilstødende cafe, da han boede i København. Nu vil han forsøge at give Juelsminde den cafe, som, han selv synes, byen mangler. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce