Annonce
Erhverv

Ny forretning og vinbar i Vejle Midtpunkt

Simone Vestergaard Madsen åbner egen forretning i Vejle Midtpunkt. Foto: Lars Saugbjerg

29-årige Simone Vestergaard Madsen springer ud som iværksætter. Lørdag slår hun dørene op for sin egen vinhandel.

Annonce

Vejle: Det er gået hurtigt. For få uger siden arbejdede Simone Vestergaard Madsen som tjener hos Restaurant Remouladen. Nu springer hun ud som iværksætter. Lørdag åbner hun sin egen forretning og vinbar i Vejle Midtpunkt. "Vitis" hedder den.

22. august skrev hun under på lokalerne. Samme dag sagde hun sit arbejde op.

- Drømmen er jo at skabe mit eget. Godt 100 kvadratmeter er forretningen, der fungerer som en kombination mellem butik og bar. Hver fredag er åbningstiden udvidet til klokken 22. Så kan folk sidde og nyde vin i et rum med den rette atmosfære, fortæller Simone Vestergaard Madsen.

I forretningen er der rød-, hvid- og rosévin samt bobler. Der er hverdagsvine og dyre vine.

- Dog ikke i 10.000 kroners klassen. Det er priser, som afspejler, at jeg sælger vin til alle. Franske, italienske, spanske og oversøiske vine. Jeg vil selvfølgelig altid lytte interesseret til, hvad folk gerne vil have på hylderne - og har jeg det ikke, så reagerer jeg på det, fortæller Simone Vestergaard Madsen, der bliver afbrudt af sin mobil.

Hun besvarer opkaldet og bryder ud i jubel.

- Det var spiritusbevillingen, der faldt på plads. Hvor er det fedt! Jeg ryster helt, smiler den 29-årige vejlenser.

Sortimentet tager langt hen ad vejen udgangspunkt i, hvad jeg selv kan lide

Simone Vestergaard Madsen, Vinhandler
Det er ikke kun en vinforretning, Simone Vestergaard Madsen åbner. Det er også en vinbar. Den nye butik åbner lørdag 30. september. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce

Navnet Vitis

Simone Vestergaard Madsen har som uddannet tjener styr på druerne. Hun har trådt sine sko hos blandt andre Comwell Kellers Park, Casino Munkebjerg og No. 14 Vinbar. Vinakademiets Sommelieruddannelse har hun også med i rygsækken.

- Jeg skrev under på lokalerne, før navnet var på plads. Jeg vidste, at det enten skulle være et vinnavn eller noget med Harry Potter, som jeg er meget stor fan af. Navnet endte med at blive "Vitis", der er den latinske betegnelse for vinstok, fortæller Simone Vestergaard Madsen, der gerne vil skille sig ud fra flokken af vinhandlere i Vejle.

- Derfor etablerer jeg som den eneste i byen en vinbar. Måske bliver den udvidet med tiden, siger hun og tilføjer, at forretningens sortiment også består af kaffe, te, krydderier, olier og et udvalg af starinlys.

- Jeg forventer også at kunne arrangere uhøjtidelige vinsmagninger, helt nede på jorden, hvor alle kan være med - uanset hvor stort et vinkendskab, man har. Der skal være plads til spørgsmål og dialog, siger vinhandleren, der også ser en fremtid for sig, hvor "Vitis" byder på små, kolde retter til et godt glas.

- Men nu skal fundamentet være i orden først. Så må vi se, om jeg bygger mere på, efterhånden som jeg får fodfæste, siger Simone Vestergaard Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce