Annonce
Udland

Ny fransk regering varsler massiv hjælp til erhvervslivet

Gonzalo Fuentes/Reuters
40 milliarder euro til fransk erhvervsliv er en del af en samlet pakke på 100 milliarder euro fra ny regering.
Annonce

Frankrigs nye regering vil sænke selskabsskatten for at styrke landets økonomi efter coronakrisen.

Det siger landets nye premierminister, Jean Castex, i en tale i parlamentet onsdag. Her fremlægger han den nye regerings politiske program.

Coronakrisen har vist, at Frankrig er for afhængig af importerede varer, siger Castex.

Derfor skal fransk erhvervsliv støttes med 40 milliarder euro (300 milliarder kroner), hvoraf noget er i form af skattelettelser.

- Krisen har bekræftet, at vi nu må ændre vores industri, siger Castex.

Hjælpen til erhvervslivet er en del af en samlet pakke på 100 milliarder euro, der præsenteres fredag.

Castex siger også, at han vil genåbne forhandlingerne med fagforeningerne om præsident Emmanuel Macrons omstridte pensionsreform.

Regeringen ønsker at skrotte Frankrigs komplekse og mangeartede pensionssystemer med en mere enkel og landsdækkende ordning.

Tidligere var der 42 særlige ordninger for alt fra sømænd til balletdansere. De optjener hver især til pensionen på forskellige måder.

Coronakrisen har "mere end nogensinde" fået regeringen til at ønske et "mere retfærdigt og ligeligt system", siger Castex.

Macrons foreslåede pensionsreform blev vedtaget af parlamentet i marts. Men den blev lagt på hylden, da coronapandemien nåede til Frankrig.

Regeringens pensionsforslag har udløst store protester i Frankrigs gader. Fagforeningerne frygter, at deres medlemmer vil få dårligere vilkår end i dag.

Onsdag er det første gang, at den nye premierminister taler i parlamentet. Han blev indsat, da Macron foretog en regeringsrokade 3. juli.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce