Annonce
Kultur

Ny genåbningsplan efterlader Jelling Musikfestival med ubesvarede spørgsmål

Hvis der bliver afviklet Jelling Musikfestival i år, bliver det med coronapas som adgangskrav. Meget mere er vi ikke blevet klogere på endnu, selvom der kun er 58 dage til festivalens start. Arkivfoto: Mads Hansen
Mandag aften faldt en ny aftale på plads for genåbningen af Danmark. Men den gjorde os ikke meget klogere på festivalsituationen.

Jelling: Det er stadig meget usikkert, om der kan afholdes Jelling Musikfestival i pinsen.

Det var ellers forventet, at den genåbningsplan, som Folketingets partier - undtagen Nye Borgerlige - blev enige om mandag aften, ville give et klart svar om fremtiden for festivalerne og andre større kulturarrangementer.


Der er ikke så meget nyt under solen i forhold til, hvad vi vidste i går eller i forgårs.

Lars "Charlie" Mortensen, festivalleder


Mens frisører, biografer, museer, restauranter blev klogere på deres åbningsdatoer, ved kulturarrangører stadig ikke, om de er købt eller solgt. De må nemlig vente lidt endnu.

"Det er således aftalt, at regeringen nedsætter en hurtigt-arbejdende ekspertgruppe, der – sammen med relevante myndigheder – medio april skal komme med forslag til, hvordan de større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt," fremgår det af rammeaftalen.

Ligeledes er det planen, at der medio april skal fremlægges en plan for udfasning af forsamlingsforbuddet.

Annonce

Festivalen afventer

Flere gange i løbet af årets første tre måneder har Jelling Musikfestival skubbet datoen for, hvornår den endelige beslutning skal træffes.

Om det er tilfældet endnu en gang, kan festivalleder Lars "Charlie" Mortensen ikke give et svar på, da vi ringer til ham tirsdag morgen.

- Vi (kulturarrangører, red.) blev egentlig ikke nævnt så meget i den aftale. Der er ikke så meget nyt under solen i forhold til, hvad vi vidste i går eller i forgårs. Jeg har ikke så meget at sige lige nu. Vi afventer lidt mere præcise udmeldinger for, hvad det kommer til at betyde, siger Lars "Charlie" Mortensen.

Betyder det, at I venter til medio april med at træffe en afgørelse om årets festival?

- Nej. Lige nu er alt nyt - det foregik jo i nat. Det er en politisk aftale, som skal udmøntes, og så må vi se. Vi skal have afklaret tingene, og det er det, vi er i gang med nu, siger han.

Annonce

Coronapas er et krav

Jelling Musikfestival har endnu ikke offentliggjort nogle navne til årets musikprogram. Billetsalget er heller ikke startet. Til gengæld har 12.000 af billetkøberne til sidste års aflyste festival valgt at beholde billetten til i år.

Hvis de får mulighed for at benytte billetten i 2021, skal de ifølge den nye aftale benytte coronapas for at få adgang.

Mens flere andre arrangører allerede har udsat festivaler til senere på året, tyder det ikke umiddelbart på, at Jelling Musikfestival træffer samme beslutning.

- Umiddelbart har vi ingen planer om at flytte festivalen til et andet tidspunkt. Vi er en stor skude, der skal flyttes, så det er ikke helt enkelt. Samtidig kan vi også komme så langt hen på året, at det kommer til at gå ud over planlægningen af 2022-festivalen, og det vil være træls. Så vil vi hellere være fit for fight til at sætte en festival i svingninger i 2022, sagde Lars "Charlie" Mortensen for en måned siden.

Datoen for sidste års aflysning af Jelling Musikfestival var 6. april 2020, da statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde offentliggjorde, at forsamlingsforbuddet blev forlænget hele sommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce