Annonce
Billund

Ny genbrugsbutik: Vestergade bliver Grindsteds genbrugsstrøg

Jytte Bechmann, nærmest, er leder af IM Genbrug, hvor også Doris Fredsgaard Larsen og Frank Fyhn er med i styregruppen. De er i fuld gang med at gøre klar til at åbne den nye genbrugsbutik. Foto: Martin Ravn
Genbrugsbutikker i klynge i Vestergade satser på masser af kunder. Indre Mission er på vej med ny butik.

Grindsted: Jytte Bechmann og andre frivillige har for tiden travlt med at ordne og arrangere i lokalerne på Vestergade 134. Her, lige ved siden af Kirkens Korshærs Genbrug, åbner Indre Mission snart en ny genbrugsbutik. At naboen også handler med brugte ting, og at der længere ind ad Vestergade også ligger Mission Afrika Genbrug og rundt om hjørnet Wutomi Genbrug, ser Jytte Bechmann ikke som nogen hindring. Tværtimod.

- Når vi er flere, kommer genbrugstanken rigtigt ind i folk. Det er bare godt, siger hun.

Britta Mikkelsen, landskonsulent i IM Genbrug, bekræfter, at organisationen har gode erfaringer med klynger, ligesom man kender det med andre typer af butikker, der har fordel af at være flere af en slags i samme by.

I både Vejle og Herning ligger genbrugsbutikkerne tæt. Opkøberne vil jo helst have, at de ligger på linje, for det er meget nemmere for dem. Og de er jo også gode kunder hos os, siger hun.

Annonce
Genbrug er en god idé, hvis man vil være med til at passe på vores resurser. Jeg blev chokeret, da jeg så, hvor meget vand der bliver brugt på et par cowboybukser.

Jytte Bechmann

Tidligere i Blå Kors

Selv har Jytte Bechmann tidligere arbejdet som frivillig i Blå Kors i Billund, og kom, da hun stoppede der, til at savne både arbejdet og fællesskabet. En kontakt til landsledelsen i Indre Mission viste, at man her havde kig på Grindsted, og snart var Jytte Bechmann og andre frivillige i gang.

De har allerede været i snak med gadens andre genbrugsbutikker og aftalt, at de vil henvise til hinanden. De frivillige i Frelsens Hærs genbrugsbutik, som lukker sidst i juni, er også blevet tilbudt nyt frivilligt arbejde i den nye IM Genbrug.

Kreativt rum

IM Genbrug er i gang med at indrette det ene af rummene i den nye butik som "kreativt rum". Her skal der ligge garn og pinde og andet for dem, der kan lide at have hænderne i gang. Her vil også være bøger, man kan slå sig ned med.

- Så kan man være med til at strikke tæpper, mens man får en kop kaffe og snakker med de andre. Det skal bare være et sted, hvor man hygger, slapper af og kobler fra, siger Jytte Bechmann.

Den nye genbrugsbutik forventer at åbne den 13. juni.

Indre Missions Genbrug

IM Genbrug har butikker over hele landet.

Den 13. juni forventer butikken i Vestergade at åbne.

I gården bag butikken kommer der en container til jernskrot samt containere, hvor man kan aflevere tøj. De frivillige kører også ud og henter møbler.

Overskuddet fra genbrugsbutikken får til søndagsskolerne og Indre Missions arbejde med blandt andet juniorklubber.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce