Annonce
Vejle

Ny genbrugsplads: Politikere vil samle sorteringen under ét tag

Når vejlenserne i dag sorterer affald på Vestre Engvej 70, er det med risiko for at blive våd i regnvejr. Med den nye genbrugsplads på Juelsmindevej i Vejle Nord vil containerne stå overdækket. Arkivfoto: Morten Pape

Når den nye genbrugsplads står klar i Vejle Nord, kan du komme af med haveaffald og dåser uden at blive gennemblødt af regn. Politikerne i natur- og miljøudvalget har peget på skitserne, der samler alt sortering under et tag.

Annonce

Vejle: I regn og slud, i sne og frost, skal skraldet ud.

Men det kommer højst sandsynligt til at foregå i tørvejr. For politikerne i Vejle Byråds natur- og miljøudvalg vil samle samle al affaldssortering under ét tag med den nye genbrugsplads på Juelsmindevej i Vejle Nord over for transportfirmaet Universal Transport.

- Løsningen med at samle sortering af affald under ét tag tiltalte os alle. Du kører ligesom rundt i baner under taget, og det vil nok tilskynde folk til at sortere mere og bedre, fordi de kan gøre det i tørvejr, siger Karl Erik Lund (DF), som er formand for natur- og miljøudvalget.

En anden fordel ved det store tag er, at sorteret pap, papir og træ heller ikke bliver vådt, fremhæver Karl Erik Lund.

I januar blev politikerne i natur- og miljøudvalget præsenteret for tre arkitektoniske principper for den nye genbrugsplads med navnet Ressource Center Vejle (RCV) på Juelsmindevej.

De to andre principper for RCV var henholdsvis fragmenterede bygninger, en cirkelformet bygning og et markant tag. Men politikerne pegede på det samlende tag som løsning, og her var arkitekternes idéer blandt andet, at taget kunne rejse sig skråt op fra terrænet, og folk kunne steppe op på det.

Den nye genbrugsplads bliver stor. Med de omkring 300 gange 500 meter bliver pladsen større end Vejle Stadion. Arkitekter fra Lendager Group foreslog med en principtegning, at taget bruges som bærende konstruktion. Al sortering skal samles under ét tag, som kan stige skråt op af landskabet. Illustration: Vejle Kommune/ Lendager Group
Annonce

Gå på taget?

Det er dog ikke sikkert, at man faktisk kan komme til at gå på taget. Hele projektet har atter et par led i den politiske beslutningskæde, før en endelig bygning begynder at tage form.

Næste skridt bliver at udarbejde en dagsorden til en endelig vedtagelse af RCV i marts og få sat kroner og øre på projektet, fortæller Karl Erik Lund.

Den endelige beslutning om RCV er sat til at blive truffet i Vejle Byråd 8. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce