Annonce
Erhverv

Ny generation har sat sig på plads i førersædet

Fra årsskiftet overtog 27-årige Niklas Hansen Give Sværgods A/S fra sin far Finn Hansen. Dermed har virksomheden sat gang i et glidende generationsskifte. Foto: Jim Hoff
Snakken om forhøjelse af afgiften på generationsskifter har fremskyndet en naturlig udvikling på Give Sværgods. Niklas Hansen har erstattet sin far Finn Hansen som ejer og administrerende direktør.

Give: Den eneste overraskelse i, at Niklas Hansen nu er blevet ejer af, og administrerende direktør for, Give Sværgods, er tidspunktet.

Niklas Hansen er 27 år, en relativ ung alder til at sidde med ansvaret for en stor virksomhed som Give Sværgods. Men sådan tænker han ikke selv. Han føler sig parat til både jobbet og ansvaret.

- Et eller andet sted har jeg altid drømt om og vidst, at jeg på et tidspunkt skulle overtage virksomheden efter min far. For mig har det bare været naturligt at tænke sådan, og der har på intet tidspunkt været pres på fra min fars side om, at jeg skulle tage over efter ham. Havde jeg valgt en anden vej, ville det også have været helt i orden, siger Niklas Hansen til Give Avis.

Det er ikke blot efter sin far, han nu fra årsskiftet har overtaget ansvaret. For hans far Finn Hansen overtog ansvaret fra sin far, Svend Aage Hansen, der grundlagde firmaet i 1958. Han startede med at køre kørte brunkul og energiforsyningen har fyldt en del i det, der udviklede sig til Give Sværgods, ikke mindst vindenergien. Så Niklas Hansen er tredje generation i spidsen for firmaet.

Umiddelbart betyder ejerskiftet ifølge Niklas Hansen ikke nogen stor forskel i dagligdagen hos Give Sværgods. Finn Hansen, der nu er vicedirektør, er stadig meget aktiv i firmaet, og han og Niklas Hansen vil indgå i et tæt dagligt samarbejde.

Niklas Hansen startede i Give Sværgods som 13 årig, dog som fejedreng på værkstedet. Men duften af lastbiler var god, så han tog en uddannelse som lastbilmekaniker hos Volvo i Herning og anden halvdel hjemme hos Give Sværgods. Siden kørte han som chauffør, tog krancertifikat og kørte derefter mobilkran, inden han rykkede ind på kontoret for at arbejde med spedition og logistik.

Så alderen til trods har han været rundt i de fleste kroge af virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce