Annonce
Erhverv

Ny iværksætter-virksomhed måtte dreje nøglen: De havde glemt en vigtig detalje

Steffan Rosendahl Nielsen, her fotograferet i forbindelse med at Ungdommens Teater modtog Kulturprisen i 2018, stiftede sammen med veninden Rikke Helweg Dal Hansen selskabet Earth Entertainment. Iværksætterselskabet er nu opløst. Arkivfoto: Mette Mørk
Eventbureauet Earth Entertainment lukkede efter godt et år. De to iværksættere bag selskabet havde overset en lille, men vigtig detalje, da de oprettede selskabet.

Vejle: - Det var et sjovt år, og vi lærte meget af det, men vi står også tilbage med lidt blandede følelser. Vi skulle nok selv have opsøgt noget rådgivning, før vi sprang ud som selvstændige, men det kunne også have været rart med lidt bedre vejledning fra den myndighed, der oprindeligt godkendte vores virksomhed.

Sådan siger 24-årige Steffan Rosendahl Nielsen, Vejle, små tre måneder efter at det iværksætterselskab, som han etablerede med veninden Rikke Helweg Dal Hansen i 2018, blev opløst i marts i år.

Selskabet hed Earth Entertainment IVS og var et eventfirma, der arrangerede teambuilding-aktiviteter og events. Earth Entertainment stod blandt andet bag Loppepladsen, et loppemarked på græsplænen ved Vejle Bibliotek.

- Rikke og jeg spiller teater sammen i Ungdommens Teater, og vi fik idéen til selskabet, fordi vi begge er interesserede i event-branchen. Jeg havde lige taget et grundforløb i eventkoordination på HG og kunne ikke finde en praktikplads, så vi bestemte os for selv at stifte et selskab, fortæller Steffan Nielsen om baggrunden for, at de i maj sidste år benyttede sig af muligheden for at etablere et iværksætterselskab (IVS) for én krone i startkapital.

Annonce

Overså vigtig detalje

- Vi kastede os ud i det med bind for øjnene og tog udfordringerne, som de dukkede op, men det gik faktisk ret godt og vi fik arrangeret flere events og blev også hyret af nogle firmaer til at arrangere teambuilding-aktiviteter, fortæller Steffan Nielsen.

Desværre havde de, da de oprettede selskabet, overset en lille detalje, som skulle få stor betydning for selskabet.

- Efter godt et år fik vi en henvendelse fra Erhvervsstyrelsen om, at vi havde overset et felt, som skulle krydses af, da vi oprettede selskabet. Det betød, at der var tvivl om ejerforholdet i selskabet og styrelsen krævede, at vi hyrede en revisor til at rette fejlen. Det billigste revisor-tilbud vi fik, lød på 8.000 kroner og det var mere, end vi havde tjent på det tidspunkt. Jeg tror, at vi havde 6.000 kroner på kontoen, så vi tog en snak om, hvad vi skulle gøre og blev enige om at trække stikket fremfor at komme ud med underskud i et selskab, som mest af alt var et hyggeligt sideprojekt. Det faldt også sammen med, at jeg lige var blevet far og Rikke gik til eksamen, så vi var enige om, at det var bedst at lukke selskabet, fortæller Steffan Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

112

24-årig mand dræbt af skud: Otte personer anholdt

Annonce