Annonce
Trekantområdet

Ny Jernbanegade bliver klar til jul

Jernbanegade på strækningen her fra Buen og op til Banegårdspladsen får et gevaldigt ansigtløft inden jul. Arkivfoto: Sys Andersen
Erhvervsklubben Kolding bidrager med en million kroner til gaderenoveringen, så der nu er fire millioner i puljen til at forny Jernbanegade med.

Kolding: De handlende, beboerne og alle andre, som færdes i Jernbanegade, kan godt begynde at glæde sig til jul. Midt i december regner Kolding Kommune nemlig med at være helt færdig med at renovere den centrale gade på strækningen mellem Buen og Banegårdspladsen, så den kommer til at stå som et mønstereksempel på, hvordan den nye bydesignmanual ser ud i fuld skala.

Koldings politikere har sat tre millioner kroner af til projektet, og Erhvervsklubben Kolding har bidraget med yderligere én, så der nu er i alt fire millioner kroner til at forskønne Jernbanegade med.

- Jernbanegade bliver forhåbentlig en god model for, hvordan resten af byen skal renoveres. Det forventer vi os rigtig meget af, siger Birgitte Kragh (V), formand for plan-, bolig- og miljøudvalget, som netop har godkendt den videre proces for renoveringen.

Helt konkret skal fortovene i Jernbanegade have den samme nye belægning, som ad åre skal brede sig ud over gågaderne i bymidten. Her vil kommunen genbruge sten, som man allerede har liggende på lager, i et miks med de eksisterende røde gågade-teglsten. Man kan allerede i dag se en lille test-firkant i Helligkorsgade.

Også gadeudstyr såsom bænke og skraldespande, belysning og en meget tydelig grøn beplantning, som vil vise vej op mod midtbyen, er på vej til Jernbanegade.

Og så vil kommunen forsøge at opgradere nordsiden af gaden, hvor solen når ned, med opholdsarealer.

Annonce

Workshops

  • Inden anlægsarbejdet går i gang i sensommeren, vil relevante interessenter, ejere og lejere i Jernbanegade blive inviteret til workshops.
  • Selve projektet bliver udarbejdet i samarbejde med Land Plus Arkitekter og Schulze og Grasskov Arkitekter.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce