Annonce
Hedensted

Ny klinik er åbnet: Linea vil afhjælpe angst, stress og dårlige vaner med hypnoterapi

- Det har været nærliggende for mig at åbne i Rask Mølle. Selvfølgelig fordi jeg bor her og gerne vil bidrage til at skabe liv i byen, men også fordi der er ro og fred her. Parkering lige uden for døren og skov lige om hjørnet. Jeg tror på, at man er mere åben for at passe på sig selv her, end hvis man træder direkte ud på en fyldt gågade, lyder det fra hypnoterapeut Linea Bjerrum Nielsen (tv). Foto: Michael Svenningsen

48-årige Linea Bjerrum Nielsen har åbnet "Bjerrum Hypnose" i hjertet af Rask Mølle. Den lokale socialpædagog, sprogvejleder og forfatter vil gennem hypnoterapi-forløb finde ind til årsagen til et givent problem og derved skabe varige forandringer.

Rask Mølle: Afdæmpet musik, enkel indretning og vand på bordet. Der er kommet nyt liv i det ellers tomme butikslokale på hjørnet af Stationspladsen og Hovedgaden i Rask Mølle. Her, hvor der tidligere har været mødelokaler for den lokale afdeling af Lærerkredsen og senest en tøjbutik, er der nu åbnet en klinik for hypnoterapi med navnet "Bjerrum Hypnose".

Bag klinikken står 48-årige Linea Bjerrum Nielsen. Hun har boet med sin familie i Rask Mølle i 13 år, er oprindeligt uddannet socialpædagog og har de seneste seks år arbejdet som sprogvejleder i Billund Kommune. Efter at have færdiggjort en privat uddannelse til 5-path hypnoterapeut har hun valgt at kvitte sit faste job til fordel for livet som selvstændig.

- Jeg har altid arbejdet med mennesker og er god til at skabe kontakt og relationer. De kompetencer vil jeg gerne bringe mere i spil. Samtidig har jeg altid været et meget selvstændigt menneske. Det tiltaler mig at arbejde med og for mig selv, fortæller Linea Bjerrum Nielsen, mens hun viser rundt i den nye klinik.

Hypnoterapi


  • Hypnoterapi er en terapeutisk behandlingsform, hvor hypnose udgør en central del af behandlingen.
  • Ordet hypnose kommer fra græsk, og betyder søvn.
  • I hypnoterapien anvendes teknikker og øvelser, der frembringer en dyb afslappelse og en forandret bevidsthedstilstand hos patienten. Det kan bruges til at bearbejde en fysisk eller følelsesmæssig reaktion på en bestemt hændelse, som er fortrængt i vores hukommelse. Ved bevidstgørelse og bearbejdning af hændelsen kan hypnosen få os til at genopleve episoden og ændre opfattelsen af den i vores bevidsthed.
  • 5-Path hypnoterapi er en særlig gren af hypnoseterapien, hvor man sammen med terapeuten guides igennem ens problem ved hjælp af en særlig struktureret, effektiv og målrettet arbejdsproces. Denne proces tager typisk fire til seks sessioner med fire til 10 dages interval.Kilde: Sundhedslex.dk
Alle hypnose-forløb hos Linea Bjerrum Nielsen (tv) begynder med en samtale i modtagelses-lokalet. Foto: Michael Svenningsen

Mere end et plaster

Det er et par år siden tanken om at uddanne sig til hypnoterapeut formede sig hos Linea Bjerrum Nielsen, der desuden er uddannet polaritets-terapeut og har udgivet fagbøger om børns tilgang til skriftsprog samt en fantasy-roman.

- Jeg stødte tilfældigt på 5-path hypnose, og jeg blev meget nysgerrig på, hvad det kunne. Jeg har altid været interesseret i psykologi og jeg fandt ud af, at man med hypnoterapi kan hjælpe folk forholdsvis hurtigt og vel at mærke ikke bare ved at sætte et plaster på såret, men ved at skabe en varig forandring, lyder det fra Linea Bjerrum Nielsen.

Som 5-path hypnoterapeut arbejder hun både med det bevidste, det underbevidste og det ubevidste sind og finder ved hjælp af et forløb med typisk fem sessioner ind til årsagen til problemet, som kan være alt fra angst, depression og sorg til afhængighed af f.eks. rygning eller sukker, mistet motivation eller sågar allergier.

Linea Bjerrum Nielsen

Stammer fra Vejle og mødte sin mand Carsten Wang Andersen på Rosborg Gymnasium.Sammen har de to børn på hhv. 13 og 16 år. Familien flyttede for 13 år siden til Rask Mølle for at få lidt mere plads og mere landlige omgivelser for børnene at vokse op i.

Er oprindeligt uddannet socialpædagog og har bl.a. arbejdet som sprogvejleder i Billund Kommune. Hun er desuden uddannet polaritetsterapeut og nu 5-path hypnoterapeut.

Har udgivet bøgerne "Den Hemmeligste Bog" med den medfølgende vejledning "Skrive- og læsekultur for børn" samt fantasy-romanen "Ankors Amulet" alle på forlaget DreamLitt.

Selve hypnosen foregår i et tilstødende lokale. Der er afsat et par timer til hver session. De fleste opnår i følge Linea Bjerrum Nielsen en positiv forandring, der varer resten af livet efter fem til seks sessioner. Foto: Michael Svenningsen

Bestemmer selv

- Hvis tilstanden forværres ved, at man er træt, stresset eller på anden måde presset, er der en høj succesrate ved hypnose. Ved at samtale med underbevistheden får jeg adgang til hele systemet og kan finde ind til den underliggende årsag. Gennem en positiv påvirkning af sindet kan vi forandre din opfattelse af problemet, fortæller Linea Bjerrum Nielsen.

Hun understreger, at den form for hypnose, hun praktiserer, intet har at gøre med show-hypnose, og at man på ingen måde skal være bange for at komme til at stå på et ben og sige som en høne.

- Man kommer aldrig til at gøre noget mod sin vilje, og man kan altid bare åbne øjnene og sige stop. Der er intet at være bange for, og jeg tager mig altid god tid til at forklare, hvad det er, der skal ske. Nogle er bekymrede for, om de kan finde ud af at blive hypnotiseret, men det kan alle, hvis de er trygge og vælger at følge mine instruktioner, forklarer Linea Bjerrum Nielsen.

Hypnose er sikker, og man kan ikke hypnotiseres til at gøre noget mod ens vilje, forsikrer Linea Bjerrum Nielsen, der til ære for fotografen her hypnotiserer sin veninde Trine Bek Gold. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce