Annonce
Give

Ny klub er åbnet i det gamle bageri

Klub "Det gamle bageri" i Thyregod har skam også sit eget logo: En olm tyr med bagerhue på hovedet. Op til åbningen var også Ove Pedersen travlt beskæftiget med at få alt på plads. Foto: Børge Larsen
Lettere forsinket på grund af ændrede planer og corona slog klubben "Det gamle Bageri" fredag 12. juni dørene op. Men den officielle indvielse er planlagt til 8. august.
Annonce

Thyregod: Det var en hurtigt beslutning hos ledelsen af Thyregods nye klub "Det gamle Bageri", der var årsag til, at dørene til de nyrenoverede lokaler på hjørnet af Ibsensvej og Borgergade blev åbnet fredag.

- Vi traf beslutningen mandag aften, da der blev givet grønt lys til at hæve nogle af restriktionerne i coronabekæmpelsen. Forsamlingstallet blev hævet og så blev vi enige om, at vi godt kunne åbne i den kommende weekend, siger Bruno Jensen.

Hverken han eller de øvrige i klubbens ledelse regner med, at medlemmerne kommer til at stå på nakken af hinanden. Mange vil sikkert kikke inden for, for at se, hvad de frivillige har fået ud af deres anstrengelser med at bygge Thyregods gamle bageri om.

Byggeriet er blevet forsinket. På borgermødet om klubbens etablering for et år siden, lød de mest optimistiske toner på, at ombygningen kunne afsluttes inden udgangen af 2019.

Sådan kom det langt fra til at gå, blandt andet fordi både ombygningen og dermed også klubben, blev større end det oprindelig var planlagt til.

Annonce

Et ekstra rum

- Under renoveringen fandt vi ud af, at vi slet ikke havde brug for de to store kølerum, der var i bageriet. Vi havde egentlig tænkt os, at klubben skulle slutte ved den væg, der var ind til de to kølerum. Men da vi fandt ud af, at vi ikke skulle bruge dem og heller ikke syntes, vi havde råd til at holde kompressorerne kørende, nedlagde vi dem, fortæller Bruno Jensen.

Muren blev væltet, kompressorerne fjernet og pludselig var der plads til en lang bardisk og et ekstra hyggerum bagest i den nye klub. Det er så at sige klubbens seniorafdeling, for her skal man være 18 + for at være.

Fra baren kan der sælges øl, vand og vin til medlemmerne. Det sker endda til meget venlige priser, der dog er høje nok til at kunne bidrage til klubbens aktiviteter.

Der er også tænkt på et rum til de yngre aldersgrupper, for klubben er for alle, også for børnefamilier. Her vil aktiviteterne samle sig om spil af forskellige art, kort, ludo og så videre.

Annonce

To klubber i klubben

De større lokaler gør det også muligt at gennemføre forskellige aktiviteter samtidig. Faktisk regner man med at have to klubber i klubben, men på den måde, at man sagtens kan skifte mellem at deltage det ene eller andet sted.

Der vil dels være en "Hyggeklub" og dels en "Aktivitetsklub". I hyggeklubben kan man bare kigge inden for, sandsynligvis fra klokken 14 til 22 om fredagen. Snak, kaffe, eller en øl er hovedessensens i den del af klubben.

Der blev arbejdet til det sidste i den nye klub "Det gamle Bageri" i Thyregod, Klubbens formand Bruno Jensen, er i gang med at hænge en "indflyttergave" fra Jonna Risum op. Foto: Børge Larsen

Aktivitetsklubbens program er staks lidt vanskeligere at beskrive. For det vi i høj grad afhænge af, hvilke aktiviteter klubbens medlemmer ønsker og hvilke, de sætter i gang.

Det vil typisk være her, foredrag, bogaftner, og eksempelvis udflugtsaktiviteter placeres. Kortklub, diverse turneringer i billard, bordfodbold et cetera hører også hjemme her.

Det hele baseres på medlemmernes frivillige indsatser. Også de "vagttjanser", der er hører med til aktiviteterne. Men melder et par frivillige sig til den tjans er der principilet altid åbent i klubben.

Klubben har endnu ikke gjort noget stort fremstød for at få medlemmer. Men der er alligevel allerede 100, der har betalt 300 kroner i kontingent.

De glæder sig til den officielle åbning lørdag 8. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Vejle

Se de nyeste smittetal her: Nu er Vejle kommet under en nærmest magisk grænse

Annonce