Annonce
Ikast-Brande

Ny ledelse i den lokale afdeling af Danske Handicaporganisationer

Det nye formandskab i Danske Handicaporganisationer i Ikast-Brande består nu af Trine Worm Nissen og Bernth Bech. Foto: Ejgil Jessen Hansen
Danske Handicaporganisationer (DH) Ikast-Brande har fået nye folk i bestyrelsen.
Annonce

Brande/Ejstrupholm: Ledelsen i den lokale afdeling af Danske Handicaporganisationer (DH) har fået sin nye ledelse på plads. Tidligere i år stoppede Bjarne Dueholm som formand for DH i Ikast-Brande, og ny formand blev Trine Worm Nissen fra Brande. Ny næstformand er Bernth Bech fra Ejstrupholm.

Danske Handicaporganisationer (DH) er en landsdækkende organisation, som arbejder for, at mennesker med et handicap kan leve et liv som alle andre. DH er en paraplyorganisation over 35 underafdelinger (ADHD-foreningen, Dansk Blindesamfund, Danske døves landsforbund, Diabetesforeningen, Hjerneskadeforeningen, Muskelsvindfonden og 29 andre). Det er medlemmerne fra alle disse foreninger, som i Ikast-Brande vælger repræsentanter til lokalforeningens bestyrelse, og efterfølgende vælges der repræsentanter til Handicaprådet.

Kommunerne skal etablere et handicapråd, som vælges for fire år ad gangen. Handicaprådets opgave er at rådgive byrådet i spørgsmål, der vedrører handicappede, og byrådet skal inddrage Handicaprådet, når der tages initiativer, der vedrører handicapområdet. I Handicaprådet sidder seks medlemmer valgt af DH i Ikast-Brande Kommune. To af de seks er Trine Worm Nissen og Bernth Bech. Desuden sidder der tre byrådsmedlemmer i rådet.

I Handicaprådet er det blevet besluttet at sætte fokus på blandt andet oplysning, arbejdsmarked og uddannelse og synlighed. Dette arbejde involverer i høj grad DH's bidrag med arbejdet ind i Handicaprådet.

Trine Worm Nissen og Bernth Bech fortæller, at de ikke kun vil arbejde for et mere synligt Handicapråd, men også for en mere synlig DH i Ikast-Brande, og de ser gerne, at flere unge bliver aktive i foreningen. De forestiller sig, at flere unge kunne gå ind i midlertidige projekter og bidrage med inspiration til arbejdet i Handicaprådet. Desuden vil de arbejde på, at DH mere fremstår som en fælles forening, i stedet for at de enkelte lokalafdelinger kæmper for sig selv.

Den stærkere synlighed både om DH og Handicaprådet vil de forsøge at skabe ved blandt andet at lave arrangementer, som kan øge kendskabet til DH's arbejde.

3. december er der således International Handicapdag, og det vil naturligvis blive markeret, også af DH i Ikast-Brande. På Ikast Idrætsefterskole vil der blive afholdt et arrangement, som har fokus på genoptræning.

Annonce

Flere jobs

Ikast-Brande Kommune er nu i flere år blevet hædret for Danmarks bedste erhvervskommune, og samtidig er arbejdsløsheden lav. Trine Worm Nissen og Bernth Bech så gerne, at der blev skabt bedre mulighed for beskæftigelse for handicappede, men det er et generelt problem over hele landet. De håber meget, at de i et samarbejde med kommunen kan ”åbne døre” ind til flere virksomheder, som kunne være interesserede i at gå foran på det felt.

På idrætsområdet så de ligeledes gerne igangsat en række initiativer. Det er deres opfattelse, at der er meget få initiativer for handicappede på idrætsområdet her i kommunen. Mange handicappede holder sig tilbage, men der er masser af muligheder, hvis omgivelserne rettede lidt ind, så rammerne passede. De så meget gerne, at projektet ”Bevæg dig for livet” i højere grad også kom til at omfatte handicappede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Vejle For abonnenter

Efter Sofies død i badekarret: Nu måler Vejles bosteder badevandet med et termometer

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce