Annonce
Vejle

Ny leder af FabLab udnævnt under karantænen

Peter Dahl blev oprindelig ansat som læringsrådgiver i FabLab i Spinderihallerne. Efter et år som konstitueret leder er han netop blevet udpeget som leder af FabLab. Arkivfoto: Mette Mørk
FabLab i Spinderihallerne er lukket på grund af corona, men ikke alt står stille i værkstedet, som 38-årige Peter Dahl for nylig er blevet leder af.

Vejle: Efter et år som konstitueret leder er 38-årige Peter Dahl blevet ansat som leder af FabLab i Spinderihallerne i Vejles vestby.

Ansættelsen blev meldt ud sidste tirsdag under corona-karantænen, hvor både Spinderihallerne og FabLab holder lukket.

- Det er lidt specielt. Vi holder som alle andre øjnene rettet på den 10. maj, men lige nu ved vi ikke, hvornår vi kan åbne igen, fortæller Peter Dahl.

Under karantænen har han holdt sig beskæftiget med at udvikle skolefaget "teknologiforståelse" sammen med lærere fra Kolding, Silkeborg og Middelfart. Teknologiforståelse er lige nu på prøve i folkeskolen, men skal efter planen på skemaerne i landets folkeskoler, hvis prøven går godt.

- De fire kommuner er gået sammen om at uddanne 15 lærere om året og det har jeg arbejdet med under karantænen, fortæller Peter Dahl.

FabLab

  • Ud over Vejle er der i Danmark FabLabs i Middelfart, Skanderborg, Marstal, Odense, Næstved, Roskilde og København (tre styks).
  • hjemmesiden fablabs.io kan du lære mere om netværket og finde kort over samtlige 1700 FabLabs i hele verden.
  • For at blive godkendt som FabLab skal stedet leve op til en række betingelser. Blandt andet skal stedet være tilgængeligt for alle, og der skal være adgang til en række bestemte maskiner.

Hjem til Vejle

Han er selv uddannet lærer og har arbejdet i faget i 12 år, før han blev tilknyttet FabLab i Aarhus.

I 2016 flyttede han med familien, der fuldendes af hustru Thea, der arbejder som psykolog ved Kolding Kommune, og døtrene Rose, fire år, og Clara, syv år, hjem til Vejle, som han stammer fra.

- Både Thea og jeg stammer fra Vejle, og vi har altid vidst, at vi ville flytte tilbage til Vejle, som har et utroligt spændende innovationsmiljø, fortæller Peter Dahl.

Han ser det som sin vigtigste opgave som leder af FabLab at fortsætte samarbejdet med de lokale skoler og vejlenserne gennem de ugentlige åbne værksteder, hvor alle kan komme forbi og få adgang til FabLabs maskiner og udstyr og få hjælp til for eksempel at producere en prototype..

- Jeg kommer ikke med en masse ændringer til FabLab. Vi har i forvejen en nær relation til både virksomheder og borgere i vores "åben tirsdag", hvor alle er velkomne. Det fortsætter vi naturligvis med, fortæller Peter Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce