Annonce
Ikast-Brande

Ny leder af plejecenter

Connie Lisby Farsinsen, som her ses foran Engparkens nybyggede samlingssal og dagcenter, startede 1. oktober som ny leder af plejecenteret på Vejlevej. Foto: Mikael Lund
Connie Farsinsen har afløst Ruth Juhl Jensen som leder af plejecentret Engparken i Brande.

Brande: Connie Lisby Farsinsen er nu tiltrådt i stillingen som leder af plejecenteret Engparken. Hun afløser Ruth Juhl Jensen, som efter eget ønske stoppede med udgangen af august.

52-årige Connie Farsinsen kommer fra en stilling som leder af plejecenteret Centerparken i Videbæk, som hun har stået i spidsen for i knap fire år. Før hun rykkede vestpå til Ringkjøbing-Skjern Kommune i december 2016 har hun, siden hun blev færdiguddannet som sygeplejerske i midt-90’erne, haft hele sit arbejdsliv i Herning Kommune, hvor hun også er bosat, nærmere bestemt i Gullestrup sammen med sin mand Preben og de to yngste af parrets tre børn på henholdsvis 18, 20 og 22 år.

Efter endt uddannelse startede hun med at arbejde på det lokale sygehus. I 2001 skiftede hun sygehuset ud med et plejehjem, og fem år senere søgte Herning Kommune i forbindelse med ombygningen af plejehjemmet Vesterled ”en sygeplejerske med administrativ flair”. Kommunen skulle bruge en daglig leder af den midlertidige erstatning for Vesterled, der blev indrettet i den del af Nørregades Plejehjem, som tidligere havde været benyttet som socialmedicinsk klinik (det der nu hedder rehabilitering).

Annonce

Det blev Connie Farsinsens vej ind på ledelsesgangen, og et år senere blev hun leder af to hjemmehjælpsgrupper. Senere blev hun leder af aftenvagtgruppen og senere igen for sygeplejerskerne i hjemmeplejen, men i mellemtiden nåede hun også at være med i processen omkring opførelsen af Fuglsangsø Centeret, som åbnede i 2014, og flytningen af beboerne fra Nørregades Plejehjem. De skulle egentlig have været placeret på det nybyggede plejecenter ved Fuglsangsø, men endte i stedet i Lind, hvor man var blevet før færdig, og så var Connie Farsinsen, der ellers var udpeget som assisterende centerchef (souschef) for centerets ene fløj, den skærmede enhed for demente, aflastningspladser og ældreboliger, pludselig ”lidt i overskud”, som hun selv formulerer det.

Drog vestpå

Derfor valgte hun i slutningen af 2016 at søge nye udfordringer i nabokommunen mod vest efter et par år som leder for sygeplejerskerne i hjemmeplejen.

– For at prøve noget andet, stadig indenfor ledelse, forklarer Connie Farsinsen om skiftet, der samtidig gav hende mulighed for at blive ”herre i eget hus” i det omfang, man kan blive det indenfor plejesektoren. Årene som ansat i Herning Kommune vil hun dog nødigt have undværet:

- De har givet mig rigtig meget – den brede erfaring og viden, i forhold de arbejdspladser, jeg har haft, ville jeg ikke have været foruden, fastslår hun.

Grunden til at hun søgte jobbet som leder af Engparken skal bl.a. findes i Ikast-Brande Kommunes visioner indenfor ældreplejen, forklarer Connie Farsinsen.

– Det lød ret spændende. Her er der fokus på den personcentrerede omsorg – det giver god mening for mig, forklarer hun.

Engparkens nye leder er klar til at sætte sit eget præg på sin nye arbejdsplads:

- Jeg har nogle ting med, jeg ved har fungeret, hvor jeg har været før, understreger hun, men de første uger i Brande har hun brugt på at stille spørgsmål, være nysgerrig og undre sig.

– Jeg skal selvfølgelig lige lære huset, rytmen, personalet og beboerne at kende, pointerer hun.

Annonce

Dejligt hus med en god atmosfære

Engparken, som lige er blevet udvidet med en nyopført samlingssal, er et noget nyere plejecenter, end det hun kommer fra.

- Det er et dejligt hus at komme ind i. Der er en god atmosfære og smilende medarbejdere. Jeg glæder mig til at komme afsted, når jeg står op om morgenen, siger Connie Farsinsen.


Det er vigtigt for mig at arbejde med relationer, selvbestemmelse, medbestemmelse og værdighed.

Connie Farsinsen


Engparken har i øjeblikket 47 beboere, mens daghjemmet i den nybyggede samlingssal har 25 visiterede brugere, som for størstedelens vedkommende er overflyttet fra Brandlundparken til de nye rammer på Vejlevej.

Forholdet til beboerne ligger også Connie Farsinsen meget på sinde:

- Det er vigtigt for mig at arbejde med relationer, selvbestemmelse, medbestemmelse og værdighed - det er vigtigt for mig at pointere. Det kan godt være, du er flyttet ind her, men det er ikke ensbetydende med, at du fralægger dig din identitet. Det kan godt være, det er lidt naivt sagt, men jeg forsøger at se det bedste i mennesker, indtil det modsatte er bevist, siger Connie Farsinsen, der også ser frem til samarbejdet med Engparkens Venner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Give

Sundhedschef er tryg ved smitteudvikling i coronaramt område: - Indbyggerne har taget det alvorligt

Annonce