Annonce
Erhverv

Ny legeplads på Gyvelborg

Den nye legeplads på Gyvelborg er ved at tage form, og René Poulsen mangler blot at installere en rutsjebane og komme mere sand på underlaget. Legeborgen er meget passende af hollandsk fabrikat. Gyvelborg er nemlig ejet af det hollandske ægtepar Jellemien og Willem Blaauw. Foto: Peter Hald
Økogårdens nyansatte alt-mulig-mand René Poulsen er ved at bygge en legeborg på Gyvelborgs campingplads.

Nr. Snede: Rundt omkring er de første forårstegn begyndt at dukke op, og et af dem er, at en ny legeplads er ved at tage form på Gyvelborg Økocamping & Gårdbutik på Frisbækvej ved Nørre Snede. Det er gårdens nye alt-mulig-mand René Poulsen, der er i gang med projektet, men det er langt fra det eneste, han arbejder med.

- Der er altid noget at lave her på Gyvelborg. Der er vedligeholdelses-opgaver på campingpladsen, og jeg har også været i marken for at klippe læbælter, og jeg har hjulpet med at passe køer, fortæller 50-årige René Poulsen.

Han er for nylig tiltrådt som pedel og alt-mulig-mand på Gyvelborg, men han er stadig tilknyttet som medhjælper på Ejstrupholm Flyveplads, hvor han i fjor var med til at bygge flyvepladsens nye café, Café Flyverskjul.

Annonce

Lige nu lægger han de fleste timer hos Gyvelborg.

- Det er et dejligt frit job, hvor jeg får en to-do liste og selv bestemmer rækkefølgen, og jeg lærer noget nyt hele tiden. Nu har jeg for eksempel lært, hvordan man spotter en drægtig ko,  siger René Poulsen, der er udlært automekaniker, men har prøvet mange forskellige ting:

- Jeg er vokset op i Vrå i Nordjylland, og jeg har arbejdet på en maskinstation og på gårde som knægt, fortæller han.

René Poulsen er Gyvelborgs nye pedel og alt-mulig-mand. Foto: Peter Hald

I øjeblikket er campingpladsen på Gyvelborg ret stille, for sæsonen er ikke begyndt endnu, men i marts og april begynder gæsterne at dukke op - alt afhængigt af, hvordan det vil gå med corona-restriktionerne.

Jubilæums-år

Gyvelborg kan i år markere 25 års jubilæum med bondegårds-camping. Ægteparret Jellemien og Willem Blaauw, der oprindeligt stammer fra Holland og kom til Danmark i 1992, fik officielt godkendt deres campingplads i 1996, og pladsen er vokset en del i årenes løb. I 2015 kom der en gårdbutik til, og her er sortimentet også blevet udvidet.

Samtidig er der gården og dens mange jersey-køer at passe, så der er nok at rive i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce