Annonce
Erhverv

Ny leverandør af hjemmepleje i Vejle er på udkig efter 60 medarbejdere

Tina Demiraj, som har en fortid som sosu-assistent. har bygget hjemmepleje-virksomheden Sundplejen op. Nu rykker virksomheden også ind i Vejle Kommune. Arkivfoto: Jacob Schultz
2600 ældre i Vejle Kommune skal vælge, hvem de vil have til at levere hjemmepleje efter et udbud, der blev vundet af de to private firmaer Sundplejen og Luksuspleje.

Vejle: Det bliver de to private firmaer Sundplejen ApS og Luksuspleje ApS, der sammen med Vejle Kommunes hjemmepleje de næste fem år skal levere personlig og praktisk hjælp til de lidt over 2600 borgere i Vejle Kommune, der modtager hjemmepleje.

Det står klart efter, at opgaven i et nyligt udbud blev vundet af de to private firmaer.

Annonce

Ny spiller på banen

Den nye kontrakt løber i fem år og træder i kraft 1. juni i år.

I forhold til den nuværende kontrakt er den eneste forskel, at firmaet Attendo A/S ophører med at levere hjemmepleje i Vejle Kommune.

Ny på banen er Sundplejen ApS, der i forvejen lever personlig og praktisk hjælp til borgere i Haderslev, Aarhus og Fredericia.

Firmaet har for nylig åbnet en afdeling på Karl Bjarnhofs Vej i Vejle Øst og er på udkig efter nye medarbejdere, fortæller direktør Tina Demiraj.

- Vi forventer at skulle ansætte 50-60 nye medarbejdere til opgaven. Vi skal bruge både sygeplejersker, ergo terapeuter, pædagogiske assistenter og naturligvis en hel del sosu-hjælpere og -assistenter, fortæller Tina Demiraj, der selv stammer fra Vejle.

Hun grundlagde Sundplejen ApS i 2015, hvor firmaet fik opgaven med at levere hjemmepleje i Horsens Kommune.

I 2017 lukkede firmaet sin afdeling i Horsens og samme år vandt Sundplejen ApS opgaven i Haderslev. I 2019 åbnede firmaet i Aarhus og i 2020 i Fredericia.

- Jeg er selv opvokset i Vejle, hvor jeg også stadig bor, så det betyder meget for mig personligt, at vi nu skal starte i min egen hjemby, siger Tina Demiraj.


Jeg er selv opvokset i Vejle, hvor jeg også stadig bor, så det betyder meget for mig personligt, at vi nu skal starte i min egen hjemby.

Tina Demiraj


Hun tilføjer, at Sundplejen ApS allerede er i gang med at lede efter de nye medarbejdere og også har modtaget en del uopfordrede ansøgninger.

Den anden private leverandør, Luksuspleje ApS, er grundlagt i Vejle og har leveret hjemmepleje i kommunen siden 2013.

Annonce

Flest foretrækker kommunal pleje

I forbindelse med udbuddet og skiftet af en af de tre leverandører af hjemmepleje skal de 2643 vejlensiske borgere, der p.t. modtager hjemmepleje, tage stilling til, hvilken leverandør de foretrækker.

Det vil ske ved, at kommunen sender brev ud til samtlige modtagere, hvor de vil blive bedt om at vælge en leverandør.

Hidtil har borgerne fordelt sig med omkring 2100, der foretrækker den kommunale hjemmepleje, omkring 400, der har valgt Luksuspleje, og omkring 200, der fik leveret deres pleje af Attendo.

I alt skal de tre leverandører ifølge udbuddet levere 66.657 timer hjemmepleje om året. Timerne fordeler sig på følgende måde: Praktisk bistand: 16.885 timer, personlig pleje i dagtimer: 33.352 timer, personlig pleje, øvrig tid: 15.461 timer og rehabiliterende indsatser: 959 timer.

I 2020 betalte Vejle Kommune de private leverandører omkring 27 millioner kroner for deres service.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce