Annonce
Give

Ny lokalplan skal sikre mere tæt-lav beboelse

Men det nye forslag til lokalplan forsvinder der tre grunde i forhold til de oprindelige 25. I stedet etableres der to fordampningsområder og et grønt areal. Illustration: Vejle Kommune

Sejershaven har ændret karakter siden den første lokalplan blev vedtaget. Nu skal en ny sikre en bedre udnyttelse af det tre hektar store område.

Annonce

Gadbjerg: Der er sat gang i udarbejdelse af en ny lokalplan for Sejershaven. Her er Meta Marie Hjemmet ved at udvide og murer- og tømrerfirma Wils A/S vil opføre syv rækkehuse.

Begge dele kan med lidt dispensation holdes inden for den nuværende lokalplan. Men Wils ønsker at købe yderligere tre af de oprindelige 25 grunde for at opføre flere rækkehuse, og det rækker lokalplanen ikke til. Derfor har kommunens tekniske udvalg på sit seneste møde sat udarbejdelse af en ny lokalplan i gang.

Der er især to forhold, der gør en ny lokalplan nødvending. Som skrevet kan der ikke rummes mere tæt-lav bebyggelse i den nuværende. Det andet problem er regnvand.

Med de 25 oprindelige boliger og bebyggelsesprocenten på 25 ville der være "haveareal" nok til at det meste af regnvandet kunne sive ned. Resten skulle det eksisterende regnvandsbassin kunne klare.

Men med flere rækkehuse bliver der mindre bar jord til at opsuge regnvandet, hvorfor regnvandsbassinet ikke vil kunne rumme overskudsvandet ved kraftig regn.

Ny lokalplan for Sejershaven

Ny lokalplan skal:


  • sikre mere tæt-lave beboelser
  • give mulighed for både tæt-lav og åben-lav bebyggelse
  • sikrer et større fællesareal end den eksisterende lokalplan og
  • udlægger arealer til håndtering af regnvand på overfladen for at aflaste det eksisterende regnvandsbassin.
  • Der udstykkes 10 nye byggegrunde i lokalplanområdet.
Annonce

Tre grunde væk

Det klares dels ved at fjerne to byggegrunde og udlægge dem til lave fordampningsområder. Her vil regnvand i beskeden mængde kunne samles og fordampe.

Endelig sløjfes en tredje grund og den udlægges i stedet til et grønt område.

- Det er vist også planen, at der skal bygges en bro over de to fordampningsområder, så vejen i området ikke kommer til at gå hele vejen rundt, siger Torben Petersen, der er projektleder hos Wils A/S.

Hans firma skulle efter planen allerede være i gang med byggeriet af de første syv rækkehuse. Men jorden ligger urørt hen. Men kun et par uger endnu, lover Torben Petersen.

- Vi har lejet tre af husene ud og de er lovet færdige i oktober. Det bliver de også, men det kan godt være sidst i måneden i stedet for til den første, siger han.

I den anden side af arealet er Meta Mariehjemmet i gang med at bygge. Her skal der etableres 10 boenheder i et såkaldt skærmet afsnit. Det er til beboere med særlige behov, ofte demente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce