Annonce
Vejle

Ny møbelbutik i Vejle: Bring naturen helt ind i stuen

Fatih Kumas står bag den nye møbelforretning i Vedelsgade, By Dawood. Her forhandler han blandt andet store og små plankeborde. Foto: Lars Saugbjerg
Vejle har fået en ny møbelbutik, By DaWood i Vedelsgade 32. I lokalerne, hvor Jysk Pejsecenter havde til huse, kan man nu købe borde og stole.

Vejle: Han var frisør, men for et par år siden brækkede han sin arm. Og så var gode råd dyre. Eller rettere, det var de nu ikke, for familien stod klar på sidelinjen med støtte og rådgivning.

Nok mistede Fatih Kumas, der stammer fra Tyrkiet og har boet i Vejle i 11 år, sin indtægtskilde i 2017. Men da han lagde frisørsaksen fra sig, åbnede en ny verden sig: Møbelbranchen.

- Min familie driver møbelvirksomhed i Tyrkiet med salg i flere andre lande, Tyskland, Dubai, Qatar og Israel. Og jeg fik mulighed for at bringe produkterne til Danmark, fortæller den 35-årige nybagte møbelhandler.

I forretningen "By Dawood" - opkaldt efter Fatih Kumas' søn - finder man blandt andet store, solide plankeborde i forskellige træsorter. Natur med flere hundrede år på bagen, bearbejdet til eksklusive bordplader.

- Valnød er en populær, men dyr træsort, og ofte køber danskerne amerikansk eller fransk valnød. Men hos Dawood har vi det fra Tyrkiet i en meget konkurrencedygtig pris, og det er 100 procent økologisk, certificeret træ, bedyrer Fatih Kumas, der også fremviser andre træsorter i forretningen, for eksempel elm og kastanje.

Fatih Kumas understreger, at By Dawood slår sig op på kvalitet, pris og ikke mindst service. Leveringstiderne vil typisk ligge på fem til otte uger, alt efter produktet.

I butikken, der ligger i Jysk Pejsecenters tidligere lokaler i Vedelsgade 32, finder man også et udvalg af spise- og barstole.

Møbelforretningen inviterer alle interesserede inden for til et åbent hus-arrangement, hvor der blandt andet er mulighed for at spørge nærmere ind til leveringstider, træsorter og kvalitet. Det er lørdag 29. juni klokken 10 til 15.

Ikke to plankeborde er ens. De findes i forskellige træsorter, og de mange nuancer spiller forskelligt i lyset. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce