Annonce
Hedensted

Ny midtbyplan er klar: Hedensted skal til at omstille sig til at være en større by

I 2016 blev der lavet en plan for bymidten i Hedensted, men siden er der ikke sket særlig meget. Nu er en ny plan på vej til at blive vedtaget. Foto: Mads Dalegaard
Bymidten i Hedensted skal have flere boliger, butikker og aktiviteter. Det er målet med en ny midtbyplan, som byrådet skal vedtage i næste uge.

Hedensted: Det er mange år siden, Hedensted var en landsby, og der er nok også mange år, til byen kan vokse sig lige så stor som Horsens eller Vejle.

Men byen er blevet større de senere år, og det skal afspejle sig i midtbyen. Det er i hvert fald en af tankerne bag den nye midtbyplan, som byrådet ventes at vedtage i næste uge.

- Hedensted er ved at undergå en tranformation til en større by, hvor der er plads til at bygge i højden, og hvor man måske skal parkere sin bil et sted og gå rundt til butikkerne, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Annonce

Eksempelvis er der i planen lagt op til, at der skal bygges boliger ovenpå dagligvarebutikker som Lidl, Fakta og Superbrugsen.

Der er tanken at bygge flere butikker langs Superbrugsens facade og i bunden af boligejendomme.

Mere liv i byen

- Det er altid et dilemma, hvor mange lokaler, der er brug for, men vi håber at kunne skubbe til en positiv udvikling. Når en by bliver mere spændende, så kommer der forhåbentlig også flere butikker til, siger Kasper Glyngø, der medgiver, at der er tomme butikslokaler i byen i øjeblikket.

Planen lægger også op til, at Østerbrogade skal ensrettes, og Bytorvet lukkes af i den ene ende for at skabe mere liv på blandt andet Brdr. Michaelsens Plads, mens Østerbrogade og Vesterbrogade forslås omdannet til restaurant- og  kulturgader.

Et nyt kulturhus skal danne bro hen over jernbanen og skabe et fyrtårn for byen, der kan tiltrække iværksættere og kulturarrangementer.

Annonce

Borgerne involveret

Det er ikke første gang Hedensted får en midtbyplan. Sådan en blev allerede vedtaget i 2016, men kun få elementer fra den er siden blevet realiseret.

Denne gang har forløbet været mere langstrakt med workshops, en borgergruppe, der har fulgt processen, og det såkaldte BID-samarbejde, som har budt ind med en forskønnelse af tunnelen under jernbane og en skaterpark.

- Vi har gjort meget ud af at involvere borgerne forud for planen, så derfor kommer der ikke en høringsfase. Der vil altid være nogle, der synes, dele af sådan en plan ikke er en god idé, men vi har en fornemmelse af, at mange aktører i byen, synes godt om planen, siger borgmester Kasper Glyngø, der understreger, at forskellige aktører vil blive inddraget i det videre forløb med planen.

Annonce

Første skridt til efteråret

Den nye plan skal ikke have lov til at ligge i en skuffe, understreger borgmesteren.

-  Vi har allerede penge i puljen til centerbyerne, og byrådet er enige om, at der skal flere penge til den pulje de kommende år. Vi kunne eksempelvis begynde med trafikken og byportene, siger Kasper Glyngø.

Han henviser til planens idé om at erstatte rundkørslen ved Haralds Plads med en lysregulering, samt planen om at sætte byporte, der guider til parkeringspladser op ved indfaldsvejene.

- Det er klart, at de store linjer som nyt kulturhus og flere boliger, ikke kommer lige med det samme, men det er vigtigt for os, at de mindre projekter kommer i gang, siger Kasper Glyngø (S).


Det er altid et dilemma, hvor mange lokaler, der er brug for, men vi håber at kunne skubbe til en positiv udvikling.

Kasper Glyngø (S)
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Hedensted

DF-kandidat savner politikere med format - og er tilbøjelig til at æde en skattestigning til velfærd

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce