Annonce
Hedensted

Ny midtbyplan er klar: Hedensted skal til at omstille sig til at være en større by

I 2016 blev der lavet en plan for bymidten i Hedensted, men siden er der ikke sket særlig meget. Nu er en ny plan på vej til at blive vedtaget. Foto: Mads Dalegaard
Bymidten i Hedensted skal have flere boliger, butikker og aktiviteter. Det er målet med en ny midtbyplan, som byrådet skal vedtage i næste uge.

Hedensted: Det er mange år siden, Hedensted var en landsby, og der er nok også mange år, til byen kan vokse sig lige så stor som Horsens eller Vejle.

Men byen er blevet større de senere år, og det skal afspejle sig i midtbyen. Det er i hvert fald en af tankerne bag den nye midtbyplan, som byrådet ventes at vedtage i næste uge.

- Hedensted er ved at undergå en tranformation til en større by, hvor der er plads til at bygge i højden, og hvor man måske skal parkere sin bil et sted og gå rundt til butikkerne, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Annonce

Eksempelvis er der i planen lagt op til, at der skal bygges boliger ovenpå dagligvarebutikker som Lidl, Fakta og Superbrugsen.

Der er tanken at bygge flere butikker langs Superbrugsens facade og i bunden af boligejendomme.

Mere liv i byen

- Det er altid et dilemma, hvor mange lokaler, der er brug for, men vi håber at kunne skubbe til en positiv udvikling. Når en by bliver mere spændende, så kommer der forhåbentlig også flere butikker til, siger Kasper Glyngø, der medgiver, at der er tomme butikslokaler i byen i øjeblikket.

Planen lægger også op til, at Østerbrogade skal ensrettes, og Bytorvet lukkes af i den ene ende for at skabe mere liv på blandt andet Brdr. Michaelsens Plads, mens Østerbrogade og Vesterbrogade forslås omdannet til restaurant- og  kulturgader.

Et nyt kulturhus skal danne bro hen over jernbanen og skabe et fyrtårn for byen, der kan tiltrække iværksættere og kulturarrangementer.

Annonce

Borgerne involveret

Det er ikke første gang Hedensted får en midtbyplan. Sådan en blev allerede vedtaget i 2016, men kun få elementer fra den er siden blevet realiseret.

Denne gang har forløbet været mere langstrakt med workshops, en borgergruppe, der har fulgt processen, og det såkaldte BID-samarbejde, som har budt ind med en forskønnelse af tunnelen under jernbane og en skaterpark.

- Vi har gjort meget ud af at involvere borgerne forud for planen, så derfor kommer der ikke en høringsfase. Der vil altid være nogle, der synes, dele af sådan en plan ikke er en god idé, men vi har en fornemmelse af, at mange aktører i byen, synes godt om planen, siger borgmester Kasper Glyngø, der understreger, at forskellige aktører vil blive inddraget i det videre forløb med planen.

Annonce

Første skridt til efteråret

Den nye plan skal ikke have lov til at ligge i en skuffe, understreger borgmesteren.

-  Vi har allerede penge i puljen til centerbyerne, og byrådet er enige om, at der skal flere penge til den pulje de kommende år. Vi kunne eksempelvis begynde med trafikken og byportene, siger Kasper Glyngø.

Han henviser til planens idé om at erstatte rundkørslen ved Haralds Plads med en lysregulering, samt planen om at sætte byporte, der guider til parkeringspladser op ved indfaldsvejene.

- Det er klart, at de store linjer som nyt kulturhus og flere boliger, ikke kommer lige med det samme, men det er vigtigt for os, at de mindre projekter kommer i gang, siger Kasper Glyngø (S).


Det er altid et dilemma, hvor mange lokaler, der er brug for, men vi håber at kunne skubbe til en positiv udvikling.

Kasper Glyngø (S)
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kendt erhvervsmand tabte i boligretten: Nu har hans lejer rettens ord for, at hun må blive boende - selv om han gerne vil rive det forfaldne hus ned

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder besøger Vejles dyreste og fineste restaurant: 'Efter Jens Vejmand kører det langsomt af sporet for mig'

Erhverv For abonnenter

Vejle-frisør skal bruge flere kvadratmeter: 'Jeg er klar til en ny mission' - salonen får nyt navn og flytter ud af baggården

Alarm 112

Halsgreb i Ørstedsgade: 40-årig skal i fængsel for at tage kvælertag på sin gæst

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller kan true Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Vejle

Se video: De hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Hedensted For abonnenter

Dansk energi-gigant har planer om endnu en stor solcellepark i kommunen: Her vil de lave strøm til 14.000 husstande

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Alarm 112

Så har man set det med: Der sad fem mænd i en tuk-tuk. Den ene sprang ud og ødelagde et nyplantet træ

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Erhverv

Succesfuld møbelsnedker får udstillingsvindue i Kirkegade: Thomas er vild med duften af træ. 'Siden jeg var barn, har det siddet dybt i mig'

Billund For abonnenter

Vorbasse Campings nye ejere har overtaget pladsen: - Vi føler slet ikke, at det er et arbejde

Erhverv

Placeringen er afsløret: Her kan du komme til at se den nye Tour de France-skulptur, som er skænket til Vejle af en række erhvervsfolk

Annonce