Annonce
Læserbrev

Ny motorvej: En linjeføring vest om Billund skaber et Danmark i bedre balance

Vejle Kommune skal ikke "sælges" på motorveje! Vejle Kommune skal også fortsat kunne sælges på den natur, som vi selv værdsætter, ligesom de mange turister, som besøger netop denne vestlige del af Vejle Kommune.

Læserbrev: Venstres vælgerforeninger i Vejle Ådal og Ødsted-Jerlev ønsker ikke mere vej gennem Vejle Ådal, og selvom definitionen af Vejle Ådal kan diskuteres, ønsker vi ikke nogen mulig ny Midtjysk Motorvej øst om Billund.

Vi mener, at en ny mulig midtjysk motorvej skal følge den vestlige linjeføring, vest om Billund.

Når motorvejen er uønsket i Ådalen, så gælder det både anlæg hen over selve Ådalen, men også placeringer ovenfor istidsranden, som vil påvirke store områder af Ådalen med støj og ødelægge den storslåede naturoplevelse af Ådalen.

Derfor kan vi som lokale vælgerforeninger ikke anbefale linjeføringer øst om Billund.

Vejle Kommune har for hele området fra Randbøl Hede over Vejle Ådal til Vejle Fjord vedtaget en ambitiøs udviklingsplan, hvor der er lagt stor vægt på forbedring af områdets rekreative og turismemæssige potentialer.

Der er hertil nedsat en bestyrelse, et råd samt tre lodsejergrupper.

Vi mener, at de rekreative værdier i naturen forringes væsentligt af vejstøj.

VVM-rapporten viser en grundig kortlægning af støj i forhold til beboelser, men er mangelfuld i forhold til vurderinger og beregninger af støjudbredelsen i forhold til de mange rekreative "hot spots" i den vestlige del af Vejle Ådal. Områder, som er særdeles velbesøgte, både af lokalbefolkningen og et stort antal turister fra ind- og udland, og hvor besøgsoplevelsen vil blive væsentligt forringet, såfremt der vil forekomme hørbar vejstøj.

Rekreative områder ødelægges når de "plastres" ind i og "skæres" over af store veje, og de rekreative værdier ønsker vi at værne om - de er unikke for Vejle Kommune.

Vejle Kommune skal ikke "sælges" på motorveje! Vejle Kommune skal også fortsat kunne sælges på den natur, som vi selv værdsætter, ligesom de mange turister, som besøger netop denne vestlige del af Vejle Kommune.

Samtidig støtter vi Vejle Kommunes mobilitetsplan, som giver nye mulige og bedre løsninger for trafikken omkring Vejle.

Med et godt forslag til en ny fire-sporet havnerute, som direkte vil aflaste en mulig "klemt" Vejlefjordbro, og på kort tid vil trafikken effektivt flytte, uden at trafikken skal ud på store omveje og vigtigst af alt, uden at trafikken går i stå og Vejle By, ligeså!

Altså er der ikke et behov for en tværforbindelse, som kort er omtalt i VVM-undersøgelsen. Den vil ikke aflaste Vejlefjordbroen, tværtimod, hvorfor vi ikke ønsker denne tværforbindelse.

Venstres vælgerforeninger i Vejle Ådal og Ødsted-Jerlev støtter med en vestlig linjeføring, vest om Billund, et Danmark i bedre balance, hvor motorveje ikke er tæt på hinanden og dermed spreder mulig vækst til gavn for "hele" Danmark.

Ib Pabst. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Alarm 112

Travl aften for politiet i Vejle

Annonce