Annonce
Læserbrev

Ny motorvej: Vi siger nej tak til både direkte og indirekte ødelæggelser

Hvor meget natur og kulturhistorie må man ødelægge for maximalt i døgnet at flytte 5000 biler væk fra Vejlefjordbroen, som nok alligevel ikke kan klare fremtidens trafikøgning?

Læserbrev: Vejdirektoratet offentliggjorde i slutningen af januar sin sammenfattende rapport i forbindelse med VVM-undersøgelsen omkring mulig anlæggelse af en ny midtjysk motorvej fra Give til Haderslev.

Prisen for dette stykke infrastruktur er beregnet til ca. syv mia. kr.

Værditab for lodsejere langs strækningerne indgår ikke i beregningerne, men det bliver i rapporten understreget, "at fredede fortidsminder som fx gravhøje, røser mm. ikke berøres direkte".

Det lyder tilforladelig positivt, men det dækker indirekte ifølge rapportens egne beregninger over larm og øget støj ved Randbøl Kirkegård, ved de fredede Firehøje og i den vestlige del af Vejle Ådal samt i området op til Syvårssøerne.

Hertil kommer de synlige konsekvenser for hele området, som følger af de østlige linjeføringer.

Vejle Kommune arbejder aktuelt ifølge Borgmesteren på højtryk for at hjælpe turisme, restaurationsbranchen og erhvervslivet i gang igen efter coronanedlukningen.

Han citeres for, at Vejle Kommune eksempelvis kan bidrage med en markedsføring af lokale seværdigheder, hvoraf han nævner Kongernes Jelling, Syvårssøerne og Bindeballe Købmandsgård.

Det lyder da positivt. Men skal der i fremtiden udleveres høreværn ved Firehøje og Syvårssøerne, så man kan opleve naturens storslåede stilhed?

Skal man selv medbringe ørepropper ved besøg på kirkegården i Randbøl eller til en gåtur i Ådalen?

Hvor meget natur og kulturhistorie må man ødelægge for maximalt i døgnet at flytte 5000 biler væk fra Vejlefjordbroen, som nok alligevel ikke kan klare fremtidens trafikøgning?

Vi siger nej tak til både direkte og indirekte ødelæggelser. Det kender vi mange andre, der også gør.

Men hvad siger mon de lokale kommunalpolitikere i Vejle Kommune? Vi spørger gerne indirekte på denne måde.

Vi håber fortsat, at mange vil gøre direkte indsigelse mod motorvejsplanerne. Høringsfristen er forlænget til 15. juni 2020, og indsigelsen kan sendes på Vejdirektoratets hjemmeside.

"Skal der i fremtiden udleveres høreværn ved Firehøje og Syvårssøerne, så man kan opleve naturens storslåede stilhed?", spørger Birgit Oehlenschlæger og Egon Munk-Andersen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce