Annonce
Vejle

Mere fastfood og benzin i Vejle: Grønt lys til nyt transport- og erhvervscenter ved motorvejen

Sådan skitserer arkitektfirmaet Rum det nye område ved frakørsel Vejle Syd. Illustration: Bruun Udvikling
Med vedtagelsen af lokalplan for Erhvervsby Vejle S kan udviklerne komme videre med planerne for det knap 300.000 kvadratmeter store område ved Vejle Syd. Der er udsigt til mange arbejdspladser.
Annonce

Vejle: Alt, hvad der skal til for at holde bil og passagerer kørende.

Sådan lyder udvikler Arne Bruuns vision for en del af et nyt transport- og erhvervscenter ved motorvejen syd for Vejle:

Det, der skal til, er blandt andet to fastfood-restauranter, en benzinstation og i tidens ånd naturligvis også mulighed for at få ladet sin elbil.

Servicedelen udgør i størrelse kun en tiendedel af det areal, som onsdag blev lokalplanlagt af Vejle Byråd. Men det vil være den del, der er mest synlig for byens indbyggere og de 90.000 biler, der hvert døgn passerer stedet.

1,5 millioner kubikmeter

  • Det er store størrelser, der planlægges i Erhvervsby Vejle S med et samlet areal på knap 300.000 kvadratmeter. Det svarer til omkring 60 fodboldbaner.
  • I det 188.500 kvadratmeter store område reserveret til logistik- og produktionsvirksomheder kan der opføres bygninger med en samlet volumen på 1,5 millioner kubikmeter.
  • I facadeområdet ud mod motorvejen er der et areal på 52.800 kvadratmeter at brede sig på. Her må der bygges i maksimalt seks etager, og det giver mulighed for at indrette i alt 63.360 etagemeter til kontorer og lignende erhverv.
  • Serviceområdet med fastfood, tankanlæg, kiosk og ladestation for elbiler udgør 26.800 kvadratmeter.
  • Det er Bruun Udvikling i samarbejde med totalentreprenør Erling Jensen A/S og OBH Gruppen - rådgivende ingeniører A/S, der udgør teamet bag projektet. Det store område ejes af Hans og Søren Dahl.

Kilde: Bruun Udvikling

Annonce

Indsigelse faldet væk

I byrådssalen var det kun udvalgsformand Gerda Haastrup Jørgensen (V), der tog ordet.

Hun nøjedes med at konstatere, at en tidligere indsigelse fra Vejdirektoratet i forhold til restauranter og andre serviceanlæg var fortid.

Derfor er lokalplanen rettet til, så det igen fremgår, at der er mulighed for den slags anlæg.

Annonce

I kontakt med store virksomheder

Servicedelen er ansigtet udadtil for projektet, som er døbt "Erhvervsby Vejle S". Dermed har udviklerne indikeret, at erhverv fylder mest.

Og i første omgang har udviklerne med Arne Bruun i spidsen først og fremmest fokuseret på firmaer inden for logistik og produktion:

- Vi er i konstruktiv dialog med meget store internationalt baserede virksomheder, fortæller Arne Bruun.

Virksomhederne har brug for meget plads. Det understreges af, at der må bygges i op til 20 meters højde på det område, der på forhånd er reserveret den slags logistik-virksomheder med behov for lager- og kølekapacitet.

Ifølge Arne Bruun er der udsigt til byggeri i 500 millioner kroners klassen og mulighed for mange arbejdspladser. De interesserede virksomheder ønsker ifølge udvikleren netop den centrale beliggenhed ved motorvejen af hensyn til chaufførernes køre- hviletidsbestemmelser i forhold til resten af Danmark og havnen i Hamborg. Samtidig har det betydning, at der er adgang for de lange modulvogntog.

Projektet kan komme til at se sådan ud, når man kommer kørende fra nord. Illustration: Bruun Udvikling
Annonce

Skandinavisk hovedkvarter

Mens der er reserveret plads til mindst to af de store logistik- og produktionsvirksomheder i baglandet, er pladsen i facadearealet reserveret kontorfaciliteter.

Udviklerne håber blandt andet på, at man kan placere et skandinavisk hovedkontor for en af de store virksomheder, der er i spil.

På nuværende tidspunkt vil Arne Bruun ikke sætte navn på de måske kommende indflyttere. Men han vil gerne fortælle, at der ikke bliver tale om at opføre byggeri i metermål på forhånd. Alt i Erhvervsby Vejle S bliver planlagt efter de enkelte virksomheders behov, lover han.

Og fra syd vil Erhvervsby Vejle Syd tage sig sådan ud. Illustration: Bruun Udvikling
Annonce

Selvforsynende med strøm og varme

Ud over at finde de rigtige lejere har udviklerne også en drøm om, at området skal være selvforsynende med strøm og varme. Ambitionen er at udstyre tage og facader med solceller - op til 100.000 kvadratmeter i alt:

- Det gør det muligt at få en relativt stor elproduktion til bygnings-strøm, belysning og elbiler plus processtrøm, der kan bruges til køle/fryseanlæg. Det vil igen skabe overskudsvarme, som så kan varme bygningerne op via et internt fjernvarmenet, lyder det fra Arne Bruun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce