Annonce
Kultur

Ny musik fra pingvinerne: Nice Little Penguins dropper pæn lyd

Ikke så meget pjat - bare guitar bas og trommer. Billedet er et udsnit af det foto, der danner grundlag for omslaget på Nice Little Penguins' nye album, "Beat Music vol. 2". Pr-foto
Hitbandet med rødder i Vejle - Nice Little Penguins - er klar med en ny skive musik, der udgives både som vinyl-lp og som cd. Bandet er kendt gennem karrieren for en poleret lyd. Men sådan er den nye musik ikke.

Vejle: Nice Little Penguins er klar med gruppens musikalbum nummer 8. Det hedder "Beat Music vol. 2" og viser dermed tilbage til gruppens debutplade fra 1992. Det er der en god grund til:

- Grunden til, at vi har valgt den samme titel, er, at vi sangskrivningsmæssigt er vendt tilbage til udgangspunktet, og dermed slutter en cirkel. Dengang var alle
sangene blevet til i tætte arrangementer, som vi kunne reproducere live uden yderligere dikkedarer. Det er den samme tilgang, vi har haft til sangene på dette album. Der er skåret helt ind til benet, og vi har spillet alle grundsporene live i studiet, fortæller gruppen i en pressemeddelelse.

Siden Nice Little Penguins, der har rødder i Vejle, ramte gruppens store hit i begyndelsen af 90’erne med ”Rain Keeps On Falling”, har trioen udgivet i alt syv studiealbums. Blandt dem er platinsælgeren ”Flying”, hvis titelnummer også er en af gruppens store triumfer - også i udlandet.

Annonce

Koncerter gav energi

Gruppen holdt en pause omkring årtusindskiftet. Men ellers har bandet givet mange koncerter på spillesteder, forsamlingshuse og festivals. I 2018 var trioen på den hidtil største turné, der besøgte over 50 danske byer. Der var også mange koncerter i 2019, og det gav energi til at skrive nye sange og indspille dem.


Vi kan alle tre mærke sommerfuglene i maven, også selvom vi har prøvet at udgive nyt mange gange før.

Nice Little Penguins


”Beat Music Vol. 2” er et album, som musikalsk søger tilbage til det enkle. Hovedreglen har været, at alle sange skulle kunne spilles live af trioen, der består af Bo Feierskov samt brødrene Michael og Carsten Kolster på henholdsvis bas, guitar og trommer.

Annonce

Debutantnerver

Lige som den nye plade rækker tilbage til starten, så gør følelserne også. Orkestermedlemmerne var nervøse før debutten og hvordan deres musik ville blive modtaget. Det er de også nu:

- Vi kan alle tre mærke sommerfuglene i maven, også selvom vi har prøvet at udgive nyt mange gange før.”

”Beat Music Vol. 2” rummer 10 sange og udgives 9. april på det nyetablerede pladeselskab Turn It Over Records, der har base i Herning og drives af ægteparret Anja og Kenneth Holme. Det ligger nærmest i navnet, at der mest udgives vinyler, men Nice Little Penguins får nu også udgivet den nye plade på cd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce