Annonce
Hedensted

Ny offentlig legeplads i Daugård tager form

En ny, offentlig legeplads ved Daugård Skole er ved at tage form. Første etape i form af motorikbane og gyngestativer er meget tæt på at kunne tages i brug. Privatfoto
Projektet med en ny, offentlig legeplads ved Daugård Skole er nu så langt fremme, at 1. etape kan indvies. En stor motorikbane og to gyngestativer er klar, og er faktisk taget i brug, idet den endelige myndighedsgodkendelse er i hus.

Daugård: Projekt ”Legeplads i Daugård” er et lokalt funderet projekt, hvor det er lykkedes - indtil videre - at rejse 220.000 kroner til en ny, offentlig legeplads i Daugård. Første etape er i hus og legepladsen er taget i brug, idet skolen allerede har indtaget den.

Projektansvarlig Thorkild Vibe, der selv har tre børn på Daugård Skole, fortæller om baggrunden for projektet:

- Legepladsen ved Daugård Skole var helt slidt ned, og forældrebestyrelsen sendte på den baggrund en opfordring ud, om der var nogen i byen, der ville hjælpe med at rejse midler til en ny legeplads. Den bold greb jeg, siger han, og fortsætter:

- Projektets fokus blev, at der mangler en offentlig legeplads i Daugård, som kan komme alle til gavn. Derfor blev det med Daugård Lokalråd i ryggen, at indsamlingsarbejdet gik i gang, fortæller Thorkild Vibe.

Der blev lavet et budget, hvor målet var at indsamle 420.000 kroner, hvorefter man fik tilsagn fra kommunens LUP-pulje - Lokal Udviklings Puljen - om 50 procents medfinansiering, hvilket er ensbetydende med, at hvis det lykkedes projektgruppen selv at indsamle 210.000 kroner, så ville LUP-puljen bidrage med et tilsvarende beløb. Helt så godt er det ikke gået. 110.000 kroner har man formået at indsamle ind, hvorfor der ikke er råd til en anden etape endnu.

- Vi håber dog, at det også lykkes os at få samlet midler ind til et stort legeskib med masser af aktivitetsmuligheder, selv om vi godt ved, at det i disse coronatider ikke er den letteste ting i verden at samle penge ind. Vi har dog lidt tid at løbe på, idet tilsagnet om støtte fra LUP-puljen først bortfalder i februar 2022, siger Thorkild Vibe, der dog synes, at projektet indtil videre har mødt stor velvilje fra både kommunen, lokale erhvervsdrivende og private bidragydere.

- Ja, vi klager bestemt ikke. Vi er selvfølgelig vildt glade for støtten fra LUP-puljen og er også blevet mødt med stor samarbejdsvilje fra byggesagsafdelingen. Læg dertil en stor opbakning fra byens erhvervsdrivende foruden private bidrag, så er det nu lykkedes at nå i mål med første etape: En stor motorikbane og to gyngestativer, siger Thorkild Vibe.

Annonce

Skal bruges af mange

Legepladsen er en offentlig legeplads, som kan bruges af alle interesserede, men det er naturligvis også tanken, at Daugård Skole og SFO vil få stor glæde af den.

- Der har hele vejen igennem været en tæt dialog med skolen, og det udmønter sig i, at Daugård Skole fremadrettet vil stå for alle forpligtelser med hensyn til tilsyn og vedligehold.

- Det er fedt, når et stærkt lokalt engagement og sammenhold kan skabe udvikling for byen, siger Thorkild Vibe.

Legepladsen er blevet godkendt til brug, og skolen har da også allerede indtaget den nye legeplads i Daugård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce