Annonce
Erhverv

Ny organisation rykker ind i Port House: 25 ansatte fra det maritime erhverv får til huse i bygningen

Port House til højre i billedet skal huse Danmarks nationale klyngeorganisation Marlog. Foto: ADP A/S
Marlogs opgave bliver blandt andet at fremme innovation og modne nye teknologier i transport- og logistikerhvervene og at rejse midler til innovationsprojekter.

Fredericia: Organisationen for det maritime erhverv og logistik Marlog rykker ind i erhvervsbyggeriet Port House i Kanalbyen, som havneselskabet ADP A/S ejer og har kontor i.

Her kommer Marlog tæt på klyngeorganisationerne inden for energi og forsyning Energy Cluster Denmark og Center Denmark, som etablerede kontor i Fredericia i 2020. Det oplyser ADP i en pressemeddelelse.

ADP har de senere år arbejdet på at styrke Fredericia som et logistisk knudepunkt med udviklingen af Taulov Dry Port og næste skridt er at videreudvikle Trekantområdet som et infrastruktur-knudepunkt til fremtidens Power-to-X-løsninger.


Vi lander lige ned i hjertet af logistik-Danmark, og dét er jeg overbevist om er en fordel for både transport- og logistikvirksomhederne i Trekantområdet og for os som erhvervsklyngeorganisation.

Mikkel Navarro Hansen, direktør Marlog


Power-to-x er den samlede betegnelse for omdannelse af el til brint via elektrolyse. Power-to-x-teknologien anses som nødvendig for at komme i mål med fuld uafhængighed af fossil energi. Samtidig betegnes det som den primære teknologi, når man skal have strøm fra vedvarende energi ind i den tunge transport som lastbiler, fly og skibe til erstatning for fossile brændsler.

- Vi har Danmarks største multimodale område med Taulov Dry Port, lufthavn og havn, samt en klynge af Danmarks største virksomheder inden for energi, forsyning, transport og logistik samt forskning. Dette placerer området i en naturlig førerposition i forhold til at skabe vækst og tiltrække arbejdspladser til regionen, siger administrerende direktør i ADP A/S Rune D. Rasmussen.

Annonce

Placering er en del af samarbejdsaftale med syv kommuner

Som erhvervsklyngeorganisation er det blandt andet Marlogs opgave at fremme innovation og modne nye teknologier i transport- og logistikerhvervene, at matche virksomheder med innovationspotentiale med de rette samarbejdspartnere og at rejse midler til innovationsprojekter.

- Vi lander lige ned i hjertet af logistik-Danmark, og dét er jeg overbevist om er en fordel for både transport- og logistikvirksomhederne i Trekantområdet og for os som erhvervsklyngeorganisation, siger direktør i Marlog Mikkel Navarro Hansen.

Marlogs repræsentation i Trekantområdet er en del af en samarbejdsaftale, som Trekantområdet Danmark og Marlog har indgået i et tæt samarbejde med ADP A/S og Fredericia Kommune.

Marlog er etableret i 2020 og organiseret som en forening med hubs i København, Frederikshavn, Svendborg, Esbjerg og Rønne. Marlog har godt 25 ansatte.

Trekantområdet Danmark er en politisk styret samarbejdsorganisation mellem syv kommuner: Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle. Samarbejdet omfatter i dag erhvervsudvikling, arbejdsmarked og uddannelse, kultur og sports events, fælles kommuneplanlægning, grøn omstilling, fælles branding og interessevaretagelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce