Annonce
Ikast-Brande

Ny plakat fra Lions Brande

Finn Birkelund med plakaten, som viser siderne af den nu hedengangne campingvogn. Foto: Lions
Annonce

Brande: Da kunstneren Finn Birkelund i 2013 havde fået opgaven med at dekorere muren ned mod Nordeas parkeringsplads ved Strømmen i Brande, holdt han til i en lille, gammel campingvogn, som blev brugt som skurvogn.

Undervejs med at male værket ”Røde Anna i Birkelund”, fik campingvognen også en omgang restfarver, og da ”Røde Anna” var hans mors øgenavn, blev campingvognen efterhånden også fyldt med, hvad der faldt Finn Birkelund ind af øgenavne fra ældre og nyere tid.

Finn Birkelund fortæller, at deltagerne ved ferniseringen af Røde Anna egentlig gik mere op i dekorationen af campingvognen end af selve murmaleriet.

Igennem en del år har Lions benyttet den dekorerede campingvogn som kontor på Torvet i forbindelse med Street Art-festivalerne. Til sidst var campingvognen dog så medtaget af rust, at den blev hugget op.

Siderne af vognen er dog bevaret, og de er blevet fotograferet, så der nu foreligger en plakat, som sælges fra Centrum Tapet og Farver på Torvet i Brande. De første 25 plakater er signeret af Finn Birkelund.

Plakaten koster 100 kroner, og overskuddet ved salget går til Lions hjælpearbejde i lokalområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Præsten skiftede Ringive ud med Los Angeles: - Der er meget, Biden skal reparere

Annonce