Annonce
Børkop

Ny prognose: Børkop vokser videre, men luften går lidt af ballonen

Børkop vokser, og det vil den fortsat gøre. Dog ikke med så stor tilgang, som i den senere tid. Det viser ny befolkningsprognose. Foto: Yilmaz Polat
Børkop vil stadig være meget tiltrækkende for tilflyttere, men luften går dog lidt af ballonen. Det spår ny befolkningsprognose.

Børkop: Når man kigger ud over Børkop by, kan man i dag tælle til 5700 indbyggere.

Og når man kigger ud over byen i 2033 kan man tælle 7392, hvilket vil betyde, at Børkop er på størrelse med byer som Brande og Faaborg.

I hvert fald, hvis den seneste befolkningsprognose holder stik. Det er selvfølgelig kun et kvalificeret bud, men står det til troende, vil luften dermed gå en smule ud af Børkops tilflytterballon.

Prognosen viser, at Børkop stadig vil være ret attraktiv, men at de store syvmile-skridt, der er taget siden 2006, hvor byen var 40 procent mindre end nu, vil der ikke blive taget i fremtiden.

Ifølge prognosen vil der de næste 14 år være en nettotilgang på 130 nye borgere hvert år. De seneste 10 år har det tal ligget på 170 i gennemsnit.

Så lidt luft går ud af ballonen.

- Men det er stadig et af de områder i kommunen, hvor der er flest, som vil bo. Børkop har været næsten upåvirket af krisen, der kom for lidt over ti år siden, og det ser ud til, at det ændres der ikke på. Børkop vil stadig vil være et attraktiv sted at flytte hen, siger Jens Ejner Christensen (V), der er borgmester i Vejle Kommune.

Han forklarer, at de begrundelser kommunen ofte hører fra tilflytterne er, at Børkop ligger lige midt i en smuk natur og tæt ved motorvej. På den måde er borgerne kun en times kørsel fra 600.000 arbejdspladser.

Også vækst i andre byer

Brejning er også en stor tilflytterby, og det forbliver den ved med at være, men også her vil der blive trykket mere på bremsen. Der bor 2962 i byen lige nu, og det forventes, at byen først runder 3000 indbyggere i 2022, og når vi når 2033 vil der, ifølge prognosen, bo 3.400 i byen.

De andre byer i Børkopområdet vil også opleve en vækst, hvis altså prognosen rammer rigtig. Men væksten er dog så begrænset, at det må betegnes som en lille vækst.

Gårslev vil have 98 flere indbyggere i 2033 i forhold til nu, Skærup vil have en nettotilgang på 46, mens Andkær 25 og Smidstrup 24.

Rammer skal følge med

Det betyder, at Børkop stadig, sammen med Vejle, er den store tilflytterby, og det betyder, at det politisk skal tænkes ind. At der vil være næsten 1700 flere indbyggere i 2033 vil selvfølgelig sætter sit præg på en by, der allerede er vokset meget på få år.

- Det er jo et privlegie at være borgmester i et område, som folk søger mod. Men det betyder også, at vi som politikere skal forholde os til det. Børkop og Brejning er i vækst, og det betyder, at infrastrukturen skal følge med. Med det mener jeg ikke kun veje og stier men også daginstitutioner, skoler, fritidsaktiviteter og så videre. Det har vi meget fokus på. Lige for tiden er der meget dialog omkring idrætsområdet i Gauerslund, siger Jens Ejner Christensen.

Han forklarer, at det er kommunen, som har det store ansvar for, at der stilles rammer til rådighed.

- Men det der skal ske mellem husene, det er op til borgerne. Det er dem, som skal melde sig til en forening eller arrangerer sankthansbål og så videre. Den slags skal beboerne selv skabe. Vi kan kun sørge for at rammerne så vidt muligt er på plads, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce