Annonce
Læserbrev

Ny regering. Hvad blev der af turismen?

Læserbrev: I Dansk Folkeparti undrer vi os over at der igen kom en ny regering i Danmark, som reelt nedprioriterer turismens betydning for Danmark. Hvornår får vi et regeringsflertal som vælger at rette fokus på det kæmpe vækstpotentiale som hele turismeerhvervet kan byde på?, såfremt vi altså fra politisk side giver dem øget styrke og opbakning!

Der mangler kort sagt en turismeminister på ministerholdet - og et ministerium som vil sætte blinkende neonlygter på udvikling af endnu flere danske arbejdspladser indenfor området. Alle undersøgelser viser klart, at vi her i Danmark kan få langt mere vækst og omsætning ud af den samlede turismeerhverv.

Eksempelvis baseret på Visitdenmarks seneste publikation ”Turismens økonomiske betydning i Danmark 2017”. Lidt nøgletal på turismeområdet for 2017 (det seneste opgjorte år): Samlet set landede turismeforbruget på 128 mia. kr. i Danmark. Turisterne brugte 122,7 mia.kr., når der ses bort fra turismen på de deleøkonomiske overnatninger. Hertil kommer 5,3 mia. kr. fra gæster, der benyttede sig af deleøkonomiske overnatninger (Deleøkonomiske overnatningsformer er private personers udlejning til private formidlet via deleøkonomiske platforme.).

De udenlandske turisters forbrug var på 54,8 mia. kr. De danske turister brugte 73,2 mia. kr. Turister på de kommercielle overnatningsformer med betalt overnatning brugte 74,2 mia. kr. Turister uden betalt overnatning brugte 53,9 mia. kr. Denne turismetype indeholder ferie i eget/lånt sommerhus, besøg hos familie/venner samt endagsturisme. Hvis man medregner de samlede effekter af turismeaktiviteten, skaber turismeomsætningen i Danmark knap 161.000 job.

Når en udenlandsk turist bruger penge i DK, så svarer det til, at varer eller services bliver eksporteret. Turismen er derfor også et vigtigt eksporterhverv, som står for 4,6% af den danske eksport.

Det samlede turismeforbrug i 2017 på 128 mia. kr. er markant højere end i 2014, hvor det var på 100 mia. kr. Bag fremgangen ligger bl.a. både flere turister og et højere forbrug pr. turist. Tallene viser deres tydelige sprog, men man skal netop fæstne sig ved, at selvom turismen stiger i Danmark, ja så er den steget meget mere i alle vore nabolande og lande som vi sammenligner os med.

Derfor mangler vi et turismeministerium så vi netop kan sikre flere danske arbejdspladser indenfor service og turismefagene. Arbejdspladser som tilgodeser hele landet geografisk og som tilmed skaber jobs for mange af dem med ingen eller kortere uddannelser. Lad os komme i gang!

Annonce
Hans Kristian Skibby.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce