Annonce
Billund

Ny regering vil droppe forhadt besparelse: Jubel i Grindsted

Den nye regerings planer om at droppe omprioriteringsbidraget vækker glæde hos formanden for Campus Grindsted, Jesper Dahlmann. Arkivfoto: Joan Karlsen.
Den nye regering vil skrotte det omdiskuterede og forhadte omprioriteringsbidrag, der tvingerne skolerne til at spare to procent om året. Det er en idé, der vækker jubel i Grindsted.
Annonce

Grindsted: Det meget omdiskuterede omprioriteringsbidrag skal afskaffes allerede ved førstkommende finanslov. Så direkte lyder det i regeringsgrundlag, som danner rammen for den nye regering.

Omprioriteringsbidraget har betydet, at ungdomsuddannelserne hvert år skulle finde besparelser på to procent, så der kunne være flere penge andre steder i den offentlige sektor. Denne regel vil den nye regering skrotte, og det glæder formanden for Campus Grindsted, Jesper Dahlmann.

- Det betyder, at det igen går den rigtige vej med økonomien, men der er godt nok også lang vej, før vi har fået det genoprettet, siger Jesper Dahlmann med henvisning til, at alle områdets uddannelsesinstitutioner i flere år har været tvunget til at finde besparelser.

- Nu er det fjerde eller femte år, vi skal spare to procent, og så kan man selv begynde at regne ud, hvor meget det til sidst er, vi har skullet spare. Det er et pænt stort hul, der skal fyldes, men det hilser vi naturligvis velkommen, siger Jesper Dahlmann.

Omprioriteriungsbidraget

Omprioriteringsbidraget blev indført af den nu tidligere regering og betød blandt andet, at ungdomsuddannelserne hvert år skulle finde besparelser på to procent. Disse penge skulle i stedet bruges på andre områder, som regeringen gerne ville prioritere

.

Den nye regering har i sit regeringsgrundlag skrevet, at omprioriteringsbidraget skal afskaffes - helst med virkning allerede fra førstkommende finanslov.

Annonce

Ser frem til afskaffelse

På Grindsted Gymnasium & HF, hvor omprioriteringsbidraget har betydet en årlig besparelse på omkring 800.000 kroner, er der glæde over nu at komme af med den forhadte besparelse.

- Vi ser frem til det. Det er jo det, vi hele tiden har sagt, lyder det fra rektor Gitte Vest Barkholt, som disse dage har travlt med at sætte huer på hovedet, trykke hænder og ønske tillykke.

Socialdemokratiet har længe argumenteret for at afskaffe omprioriteringsbidraget, og få dage inde i den netop overståede valgkamp mente Venstre pludselig også, at besparelserne skulle droppes. Derfor tror Campus-formanden, at besparelsen var blevet droppet, uanset hvem der kunne danne regering efter det netop overståede valg.

- Uanset om vi havde fået en rød eller blå regering, så tror jeg, det var endt med, at det var blevet afskaffet, for det var ved at krakelere. De var ved at presse citronen for meget, siger Jesper Dahlmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi er i kamp mod uret!

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce